,

Beesd verzuimt in eerste helft afstand te nemen van Well en lijdt nederlaag

Na een voetballoze zaterdag trad Beesd deze zaterdag thuis op Sportpark Molenzicht aan tegen Well. Op een gelukkig niet geheel verlaten hoofdveld werd er om half 3 afgetrapt. In de eerste helft is het grotendeels eenrichtingsverkeer van Beesd richting de goal van Well. Met goed voetbal en combinatiespel zet de ploeg van Dick Wammes de gasten onder de druk en al vroeg in de wedstrijd pakt Beesd een verdiende voorsprong. Na een combinatie over links is het Kevin Spronk die met een keurige lage voorzet Jens Kroeze aanspeelt en deze neemt de bal in een tijd op de schoen en schuift deze buiten het bereik van de keeper. Beesd voelt aan dat het mogelijk is om de marge nog voor rust uit te breiden en gaat dan ook op zoek naar meer doelpunten. Helaas staat het vizier niet even scherp afgesteld vandaag. Zo mist Jarno van de Water na een loepzuivere dieptepass van Kevin Spronk een levensgrote 1 op 1 kans, krijgt Jens Kroeze nogmaals een goede schietkans, maar mist deze poging kracht en zijn ook enkele schoten aan uit de tweede lijn net niet goed genoeg om Beesd op 2-0 te zetten en dus gaan de beide ploegen met 1-0 rusten.

Helaas vergeet Beesd in de tweede helft te doen wat men in de eerste helft zo goed deed, namelijk met goed voetbal kansen creëren en dus komen de gasten uit Well automatisch beter in de wedstrijd. Beesd verliest hierdoor totaal onnodig de controle over de wedstrijd en dit leidt ertoe dat de druk op de goal van Jelle van Soelen toeneemt. Lange tijd weet de Beesdse defensie grote kansen te voorkomen, maar uiteindelijk krijgt Well de mogelijkheid op de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Een aanvaller van Well tikt een bal in de 16 veel te ver voor zich uit, maar Daan Pelicaan maakt echter wel een overtreding en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Keeper Jelle van Soelen zit in de goede hoek, maar de poging van Francois Toonen is te hard en zuiver, 1-1. Niet veel later gaat het voor Beesd van kwaad tot erger. Na een lange haal van achteruit kan Jalal Boujamaa er op rechts vandoor en hij kan vrij uithalen, zijn schot kan nog gekeerd worden door Jelle, maar in de rebound is Sven Schriever het meest attent en voor hem is het een koud kunstje om vanaf vijf meter de bal in het lege doel te schuiven. Zo keert Well de wedstrijd in de tweede helft volledig om en moet Beesd in de achtervolging. Kansen komen er nog voor Beesd en Nick van der Burg komt zeer dicht bij de gelijkmaker. Zijn fraaie schot van binnen de 16 spat helaas voor Beesd uiteen op de lat. Aan de andere kant is het Well dat nog twee keer de paal weet te raken, maar gescoord wordt er niet meer.

Zo doet Beesd zichzelf op basis van de eerste helft flink tekort met deze nederlaag en daarmee ook alweer de vierde nederlaag op rij. Herstel is dan ook gewenst, maar dat zal zeker geen makkelijke klus worden daar men volgende zaterdag aantreedt in Geldermalsen tegen GVV.