,

Beesd vervolgt goede seizoensopening met winst in Oss

Na twee winstpartijen in even zoveel wedstrijden op Sportpark Molenzicht stond vandaag voor Beesd de eerste uitwedstrijd op het programma. Om 17.00 wordt er afgetrapt in Oss tegen de geheel onbekende tegenstander sv Top.

 

In de openingsfase ontwikkelt zich een gelijkopgaand duel waarin de Osse ploeg meer balbezit heeft en Beesd loert op kansen in de omschakeling. Enkele kansen zijn er ook aan beide kanten, zo pareert keeper Jelle van Soelen een grote kans van Oss en schiet Nick van der Burg aan de andere kant uit een moeilijke hoek over. Echt grote kansen blijven uit en het is dan ook niet verwonderlijk dat in de rust de brilstand nog immer op het scorebord prijkt.

 

De tweede helft laat eenzelfde spelbeeld zien, maar hierin gaat Beesd wat beter voetballen en weet men steeds meer kansen te creëren. Ook sv Top probeert de ban te breken, maar verdedigend staat Beesd vandaag goed en wordt er met veel strijd verdedigd om de ‘0’ te houden. Uiteindelijk pakt Beesd de leiding in de wedstrijd. Na een balverovering op eigen helft komt Beesd er snel uit via Jarno van de Water, deze legt de bal breed op de volledig vrijstaande Nick van Gameren en de spits rondt kalmpjes af 1 op 1 met de keeper. Hierna probeert sv Top door 1 op 1 te gaan spelen de druk op te voeren, maar tot grote kansen komt de ploeg niet en Jelle van Soelen laat met enkele goede reddingen zien dat Beesd vandaag de graag de nul wilt houden. Doordat de Osse ploeg veel risico neemt in balbezit liggen er voor Beesd in de slotfase veel ruimte in de omschakeling en krijgt men kansen om de marge te vergroten. Zo schiet Timo Warrens uit een lastige positie binnen de 16 in het zijnet en niet veel later laat Nick van Gameren na zijn tweede van de middag te maken. Na een goede individuele actie stuit hij in de 1 op 1 op de keeper van sv Top. Niet veel later fluit de prima leidende scheidsrechter Van der Meulen voor het eindsignaal.

 

Zo zet Beesd de goede seizoensopening voort door tegen een goede ploeg in een moeilijke wedstrijd de punten mee te nemen naar Beesd. Beesd doet na drie wedstrijden mee aan kop in de 4e klasse F, maar drie andere ploegen hebben ook nog de 100% score. Een van die ploegen is over twee weken de volgende tegenstander van Beesd. Volgende week is Beesd vrij en dus vervolgt men de competitie 23 oktober met een uitwedstrijd, weer in Oss, tegen sv O.S.S. 1920.

 

Ook de andere seniorenteams van Beesd zijn goed uit de startblokken geschoten, Beesd 2 boekte in de thuiswedstrijd tegen Heukelum een overtuigende 4-0 winst en ook Beesd 4 wist uit bij MVV’58 zijn tweede wedstrijd van het seizoen te winnen met 3-1.