, ,

Beesd trekt punt over de streep tegen ASH

Na een korte winterstop en een afgelaste wedstrijd een week eerder stond vandaag de eerste competitiewedstrijd van 2023 op het programma. In Hellouw was ASH vandaag de opponent.

Ietwat later dan half 3 werd er afgetrapt op een, zeker voor de tijd van het jaar, prima bespeelbaar veld. Beide ploegen ogen wat onwennig, mogelijk toch een gebrek aan wedstrijdritme en het spel is dan ook in de eerste helft slordig en onrustig. Uit een moment van slordigheid valt dan ook niet geheel verrassend de openingstreffer. ASH probeert van achteruit op te bouwen, maar onder het drukzetten van Beesd besluit de rechtsback terug te spelen richting zijn keeper. Middenvelder Jarno van de Water anticipeert alert op deze bal en kan deze onderscheppen voordat de pass de keeper bereikt. Met een simpele passeeractie langs de keeper kan hij uiteindelijk de bal in het lege doel schuiven en zet hij Beesd na een kwartier op voorsprong, 0-1. In het vervolg van de eerste helft proberen beide ploegen wel voetballend tot kansen te komen, maar echt grote kansen blijven uit. Het gevaarlijkste moment van de gastheren is een vrije trap, maar deze zeilt naast. 0-1 is dan ook de ruststand.

Beesd begint sterk aan de tweede helft en met goed voetbal gaat men op zoek naar een grotere voorsprong. Na enkele speldenprikjes lijkt een tweede doelpunt dan ook al snel te vallen. Met een vloeiende aanval over meerder schijven komt de bal op zo een 20 meter van het doel voor de voeten van Stefan van den Bosch, deze twijfelt geen moment en neemt deze in een keer vol op de slof en waar menig Beesd-supporter al juicht voor een doelpunt, knalt de bal op de binnenkant van de paal, maar gaat deze voorlangs. Niet veel later komt Beesd alsnog tot een tweede treffer. Na weer een mooie aanval geeft Stefan van den Bosch de bal op rechts diep mee aan Jarno van de Water. Deze wil voorleggen op de instormende spits Jens Kroeze, maar zijn directe bewaker probeert dit met een sliding te voorkomen, maar deze passeert hiermee zijn eigen keeper, 0-2. Waar dit het moment lijkt dat Beesd de wedstrijd definitief naar zich toe kan trekken, blijkt niets minder waar, want binnen drie minuten heeft ASH de marge weer verkleind tot 1 doelpunt. Na een aanval van ASH kan Beesd de bal niet goed verwerken en kan Michel de Leeuw de afvallende bal van dichtbij afronden, 1-2.

Hierdoor kantelt de wedstrijd volledig en is het voornamelijk ASH dat het spel en tempo nog bepaalt. Voor Beesd is het voornamelijk tegenhouden, al loert men op kansen in de omschakeling. Vooral de bedrijvige invaller Frank Vissenberg weet nog menigmaal een uitbraak voor Beesd te forceren. Beesd probeert met man en macht de voorsprong te verdedigen en aan inzet geen gebrek vandaag. Men kan echter niet voorkomen dat ASH alsnog gelijkmaakt. Het is Marijn Hak die met een zeer fraaie schot van rand 16 in de linkerkruising zijn elftal op gelijke hoogte brengt. In de slotfase is het hoge ballen pompen in de 16, maar Beesd blijft overeind, mede door sterk keeperswerk van Jelle van Soelen. Beesd krijgt ook nog een kans op de volle buit, nadat de onvermoeibare Joery Pippel met een dieptebal Frank Vissenberg diep stuurt. Hij legt terug op Jens Kroeze, maar zijn schot mist kracht en kan daardoor gestopt worden door de Hellouwse sluitpost. Vlak voor het einde moet Guus van der Leije aan de noodrem trekken en loopt hierdoor tegen een tweede gele en dus rode kaart aan. Niet veel later fluit de scheids voor het einde. Zo eindigt de wedstrijd in 2-2 en delen de ploegen de punten.

Foto’s: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie