Beesd remiseert in tweede bekerduel

Op zaterdag 11 september 2021 trad Beesd voor het eerst sinds 26 september 2020 weer eens aan op Sportpark Molenzicht voor een officiële wedstrijd. Destijds eindigde de competitiewedstrijd tegen Unitas in een bloedeloze 0-0. Ook vandaag werden de punten gedeeld: 1-1.

Als er om half drie afgetrapt wordt, pakken niet alleen boven het veld donkere wolken zich samen, maar ook in het veld voor Beesd. Al in derde minuut komt de ploeg van Dick Wammes zeer ongelukkig op een 0-1 achterstand. Centrale verdediger Kevin Kruissen probeert de bal terug te spelen naar keeper Jelle van Soelen, maar zijn pass is te hard en op het door de regen iets snellere veld verdwijnt de bal in doel. In de eerste helft blijft Asperen de bovenliggende partij en heeft Beesd veel moeite om tot goed voetbal te komen en kansen te creëren. De gasten uit Asperen zijn weliswaar beter in deze helft, maar komen ook niet veel verder dan enkele speldenprikjes. De enkele keren dat Jelle van Soelen en de verdediging van Beesd moeten ingrijpen doet men dit met verve en blijft de schade beperkt tot een 0-1 ruststand.

In de tweede helft komt er duidelijk een ander Beesd voor de dag dan in de eerste helft. Men speelt de bal gemakkelijker rond en sticht veel gevaar voor de goal van Asperen. Asperen zelf zet daar weinig tegenover en van het overwicht uit de eerste helft is weinig meer over. Enkele waarschuwingsschoten kunnen nog gepareerd worden door keeper Dennis Rooijackers, maar het is eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Uiteindelijk is het Bram Wakker die met een knappe actie de gelijkmaker inleidt. Hij komt in balbezit in de 16 van Asperen en na enkele fraaie bewegingen zet hij zijn directe tegenstander heerlijk te kijk met een hakbal op de vrijstaande Nick van Gameren. Deze rondt de bal met een lage schuiver onder keeper Rooijackers koelbloedig af. Beesd gaat na de gelijkmaker naarstig op zoek naar de winnende goal en krijgt hiervoor ook legio kansen. Echter staat het vizier van de aanval van Beesd niet helemaal scherp vandaag en anders is er altijd nog de goalie van Asperen die redding kan brengen en zijn ploeg in de tweede helft op de been houdt. Zo eindigt de wedstrijd uiteindelijk in 1-1.

Voor Beesd overheerst na een sterke tweede helft vooral het gevoel dat men toch hier de winst had moeten binnenslepen, al is een gelijkspel gezien de eerste helft zeker niet geheel onterecht. Volgende week speelt Beesd in de afsluitende derde bekerwedstrijd uit tegen Ameide om 15.00.