,

Beesd recht de rug en wint van FC Tilburg

Beesd – Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen GVV stond er vandaag een thuiswedstrijd op het programma. De nummer 4 van de competitie FC Tilburg was de tegenstander op Sportpark Molenzicht. Tijdens de warming-up was het even puzzelen voor Dick Wammes omdat Jelle van Soelen en Jorn van den Broek geblesseerd uitvielen, Edwin Tuller en Daan Pellicaan vervingen hen. Op een windering Molenzicht floot scheidsrechter van Meerkerk om half 3 af voor de aftrap van deze wedstrijd.

Na een voorzichtig begin van beide elftallen kreeg Beesd de overhand. Een aantal gevaarlijke aanvallen kwamen hieruit voort maar de belangrijke eindpass ontbrak vaak. Na een half uur spelen opende Beesd verdiend de score. Een diepe bal van Nick van Gameren op Jarno van de Water zorgde voor ruimte in de Tilburgse verdediging. De rechtsbuiten gaf de bal breed op Jens Kroeze die de keeper van FC Tilburg passeerde. De bal kwam in eerste instantie op de paal maar diezelfde Jens Kroeze was attent en kon eenvoudig de rebound binnenschieten. Hierna volgden er nog een aantal mogelijkheden voor de thuisploeg maar er viel geen tweede doelpunt voor de thee.

Na rust werd het spelbeeld niet anders, Beesd op zoek naar een ruimere voorsprong in deze wedstrijd. Na ongeveer 5 minuten spelen brak Nick van Gameren goed door in de Tilburgse defensie. Toen de spits één op één kwam met de keeper legde hij de bal keurig af op de vrijstaande Jarno van de Water die eenvoudig de 2-0 kon binnenschuiven. De rood-zwarten verzuimden hierna de wedstrijd in het slot te gooien, de uitstekende keeper van FC Tilburg pareerde schoten van Jarno van de Water en Stefan van den Bosch. Uit een corner leek Bram Wakker koppend (ja, u leest het goed) voor de derde van de middag te zorgen, maar een verdediger hield de bal op wonderbaarlijke wijze uit het doel. Via een penalty kwam FC Tilburg een kwartier voor tijd terug in de wedstrijd. Met een 2-1 voorsprong werd het een penibel slot op Sportpark Molenzicht. Keeper Edwin Tuller hield Beesd een aantal keer knap op de been met een aantal puike reddingen. Na een aantal angstige minuten floot scheidsrechter van Meerkerk af voor het einde van de wedstrijd.

Na een lange tijd zonder overwinning wint Beesd weer eens. Deze belangrijke drie punten zijn zeer welkom voor de ploeg van Dick Wammes. Volgende week gaat Beesd op bezoek in Brabant bij hekkensluiter FC Drunen. Om 14.00 wordt er afgetrapt op Sportpark Duinzicht, mits de Brabantse club geen carnaval gaat vieren.