,

Beesd pakt in absolute slotfase de volle buit

Na de onthutsende midweekse 2-5 nederlaag tegen SV TOP mocht Beesd deze zaterdag afreizen naar Tilburg voor de ‘thuiswedstrijd’ tegen de amateurtak van Willem II om zich te revancheren. In een voetballend teleurstellende wedstrijd pakte Beesd met een doelpunt in de slotfase wel de volle buit. Een gezien de kansenverhouding terechte uitslag.

Waar menig speler en supporter gerekend had op een zonovergoten middag in Tilburg kwam men nogal bedrogen uit met flink wat regen in de eerste helft. Voor het veld van de Tilburgse ploeg verre van een ramp, want het hoofdveld had naar het lijkt al weken geen druppel water meer gehad. De regen kwam het spel van beide ploegen echter niet ten goede. In de eerste helft grossieren zowel Willem II als Beesd in onnodig balverlies door ballen die doorschieten onder de voet of passes die niet op maat zijn. Wel heeft Beesd het beste van het spel en krijgt men kansen genoeg om de score te openen in de eerste helft. Kevin Spronk komt dichtbij met een mooie vrije trap op de paal en ook een vrij schot vanaf de rand 16 en niet veel later denkt Nick van der Burg zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de prima leidende arbiter van dienst, Addy IJzerman, constateert hierbij buitenspel en keurt de treffer af. Willem II zet hier eigenlijk niks tegenover en de Beesdse defensie blijft dan ook fier overeind.

Vrije trap van Kevin Spronk eindigt helaas op de paal

In de tweede helft dringt Willem II meer aan dan in de eerste 45 minuten en hebben de gastheren meer balbezit. Met enkele hoge voorzetten proberen ze hiermee gevaar te stichten maar met de boomlange Edwin Tuller in de goal vandaag is dat een kansloze missie. Beesd krijgt ondanks het mindere balbezit ook nu weer legio kansen om de voorsprong te pakken, maar grote kansen zijn deze middag niet aan voorhoedespelers Jarno van de Water en Nick van der Burg besteed.

Spits Nick van der Burg laat een goede mogelijkheid op de openingstreffer liggen

Waar iedereen zich al neer lijkt te leggen bij een bloedeloos gelijkspel is het in de absolute slotfase Beesd wat met enig fortuin alsnog de drie punten mee naar huis neemt. Uit een hoekschop grijpt de keeper van Willem II zeer weifelend in en in een kluts van spelers rolt de bal, mogelijk via O23-speler Vincent Peek over de lijn, 1-0 voor Beesd. Nog geen minuut later heeft de scheidsrechter genoeg gezien voor vandaag en fluit hij af.

Vincent Peek zet Beesd in de slotminuut op een 1-0 voorsprong!

Een overwinning door een doelpunt met enig fortuin, maar op basis van het spel en kansen een terechte overwinning voor Beesd. Ook een broodnodige overwinning naar nederlagen tegen FC Tilburg en SV TOP om aansluiting te houden met de zeer brede middenmoot in de 4e klasse F. De wedstrijden voor Beesd volgen elkaar in rap tempo op, want dinsdag staat al de volgende wedstrijd op het programma uit bij Kerkwijk. Thuis speelde Beesd gelijk (2-2) en ook dinsdag zullen de ploegen gezien de ranglijst elkaar weinig ontlopen. Aftrap is om 20:00 op Sportpark De Hoef.