Beesd 2 pakt de volle buit tegen concurrent Meerkerk

Beesd – Vandaag mocht Beesd wederom op eigen veld aantreden, vorige week werd LRC hier eenvoudig verslagen met 7-1. De tegenstander van vandaag is van een ander kaliber, Meerkerk heeft nog niet verloren in de competitie, en staat 1 plaats boven Beesd. Een belangrijk potje dus.

Het was de eerste minuten wat aftasten voor beide ploegen, toch werd Beesd al snel wat sterker. Na iets meer dan 20 minuten spelen, was het Lucas de Bruin die knap raak kopte. Zo stond Beesd op een verdiende voorsprong. Jari Meijvogel stopte een uitbraak van de gasten uitstekend. Jeroen van Gameren had inmiddels de geblesseerde Jasper van Bremen vervangen. Diezelfde van Gameren was belangrijk bij het tweede doelpunt, hij verlengde de bal met het hoofd. Hans Kroeze kon doorlopen naar de keeper en liet de goalie kansloos met een snoeihard schot. Na een half uur spelen vond er nog een wissel plaats, een hele bijzondere. Scheidsrechter Ruben Bos ging vol door zijn knie, na 20 minuten zich knap maar kreupelend staande wetende te houden, werd hij afgelost door Martijn Rijnbeek. Beesd maakte er voor rust nog 3-0 van, een doelpunt waar de assist van Ricardo den Hartog mooier was dan het doelpunt, deze schitterende steekpass werd door Jeroen van Gameren bekroond.

De thee smaakte heerlijk op zo’n koude dag, na het fluitsignaal leek Beesd ook nog even met de gedachte bij de thee, uit een vrije trap rommelde Meerkerk de 3-1 erin. Er kwamen wat kleine kansjes voor Beesd via Koen Vissenberg en Jens Kroeze. Meerkerk drong iets meer aan, maar de verdediging van Beesd stond zijn mannetje. De spaarzame keren dat Meerkerk er door kwam stond doelman Meijvogel in de weg. De laatste tien minuten werden nog spannend toen Tim Kruissen (eerste kaart van het seizoen!!) en Jeroen van Gameren er beide vanaf gingen met een tijdstraf, maar Meerkerk wist niet te profiteren.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit tegen Heukelum. Veel elftallen hebben al winterstop, dus dit kan zomaar een lastige horde zijn. Er wordt op 12.15 afgetrapt in Heukelum.