, ,

Beesd onderuit tegen koploper Herovina

Beesd onderuit tegen koploper Herovina

Wedstrijdverslag van Regio-Voetbal: https://www.regio-voetbal.nl/nieuws/wedstrijdverslagen/328330/herovina-blijft-koploper-na-overwinning-op-goed-spelend-beesd

Herovina stuurde Beesd met 6-2 naar huis. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Herovina kwam vroeg op voorsprong, maar Beesd was voor rust zeker niet minder dan de thuisclub. In de tweede helft stelde Herovina orde op zaken. Door deze overwinning blijft Herovina koploper in de vierde klasse E.

Herovina misten twee belangrijke spelers. Coen de Ridder is geblesseerd aan zijn kniebanden en Senna Zwamborn heeft zijn hand in het gips. Daarentegen was Jesse van Vliet er gewoon weer bij. Zijn rode kaart van de wedstrijd tegen SVS’65 is geseponeerd.

Na vijf minuten scoorde Herovina al 1-0. De snelle Jesse van Vliet kwam op rechts goed door en zijn afgemeten voorzet werd mooi ingeschoten door Kevin Steenbruggen. Hierna speelde de thuisclub slordig. Beesd kreeg enkele grote kansen. Zo was rechtsback Indy Markus na een mooie combinatie dicht bij een doelpunt, maar keeper Rick Verploegh redde goed. Ook bij een schot van Nick van Gameren was Verploegh een sta in de weg.

Toch kwam Herovina op 2-0. Met buitenkant rechts zette Van Vliet Marthijn Hobo alleen voor de keeper. Hij faalde niet al kreeg hij wel hulp van de doelman Jelle van Soelen, die de bal onder zich heen zag glippen.

Hierna kopte Jesse van Vliet een voorzet van Rick Bakker net naast. En Bakker zelf miste toen hij alleen voor de keeper kwam te staan. Maar Beesd kwam steeds meer uit zijn schulp en het was dan ook geen verrassing dat Nick van der Burg met een snoeihard schot de 2-1 binnen schoot.

Fout afgestraft
De tweede helft was amper begonnen toen een fout in de verdediging van Beesd werd afgestraft. Keeper Van Soelen kwam goed uit en onderschepte de bal op dertig meter van zijn doel. Maar de bal belandde via een verdediger van Beesd voor de voeten van Van Vliet. Die wist hier wel raad mee en schoot de bal over de keeper in het doel.

Hierna was Herovina de bovenliggende partij. Toch kwam Beesd nog op 3-2 na een schitterende knal in de linkerbovenhoek van Nick van Gameren. Jarno van de Water was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker toen hij na een mooie actie net naast schoot.

Maar de Herwijnense invaller Arno van Noord maakte aan alle onzekerheid een eind. Hij scoorde met een mooi schot de 4-2 en vijf minuten later dwarrelde een voorzet van hem in het doel. Het slotakkoord was voor Steenbruggen. Hij zette 6-2 op het scorebord na goed doorkomen van linksback Mark de Joode.

Uitblinker
Jesse van Vliet was de uitblinker aan de kant van de thuisploeg. Toch was hij niet tevreden over de eerste helft. “Ook van mijn kant niet. Ondanks mijn twee assists zat ik niet lekker in de wedstrijd. In de tweede helft zakte ik weer een linie terug en ging ik op het middenveld spelen. Na rust hadden we weer grip op het spel en kwam ik weer meer in mijn kracht.”

Daar was zijn trainer Marcel de Groot het wel mee eens. “In de eerste helft was Beesd gewoon beter. Zij hebben een goed voetballende ploeg. We kwamen met wat geluk op 2-0 en daarna geven we makkelijk de 2-1 weg. In de tweede helft hebben we het anders neergezet en zie je dat we levensgevaarlijk kunnen zijn.Het zit ook mee dat je meteen na rust scoort. En met Arno van Noord brengen we nog meer scorend vermogen in.”

Dodelijk wapen
De trainer van Beesd Ben Frehe was ondanks de nederlaag tevreden over het spel van zijn ploeg. “Ik denk dat de uitslag geflatteerd is. We deden niet onder voor Herovina. Alleen scoren we niet. Met Van Vliet en Steenbruggen heeft Herovina een dodelijk wapen. Maar wij hebben een jonge ploeg en zijn bezig met een proces. Langzamerhand gaan we steeds beter voetballen.”

Herovina is nog steeds koploper van de vierde klasse en heeft vijf punten meer en een wedstrijd meer dan de nummer twee Groot-Ammers. Volgende week spelen deze ploegen tegen elkaar. Beesd speelt dan tegen Unitas, dat verrassend gelijk speelde tegen Rhelico.

Foto’s: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie