, ,

Beesd moet punten aan Lekvogels laten

Op een ijskoude zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Lekvogels kwam vandaag op bezoek bij Beesd. Vooraf stonden beide ploegen op de ranglijst gelijk met 7 punten en de winnaar zou dan ook naar boven kunnen kijken in plaats van naar beneden.

Waar Beesd vorige week misschien wel de beste helft van het seizoen speelde, was de eerste helft deze zaterdag een van de slechtste. Flegmatiek ogend en met weinig overtuiging werd Lekvogels geen strobreed in de weg gelegd de eerste 45 minuten. Al snel pakken de gasten dan ook de leiding. Een afgeslagen bal na een vrije trap op zo een 20 meter van de goal komt voor de voeten van Sam van der Horst. Zijn schot is hard en doordat deze onderweg licht van richting wordt veranderd, is keeper Jelle van Soelen kansloos. Zo staat Lekvogels al binnen 10 minuten op voorsprong. Beesd lijkt allerminst wakker geschud, want in balbezit stapelt men fout op fout door verkeerde passes en keuzes, terwijl Lekvogels zich bij vlagen gemakkelijk onder de druk van Beesd uit voetbalt. Uiteindelijk is het Lekvogels zelf dat Beesd bijna de wedstrijd in helpt. De laatste man van Lekvogels talmt te lang aan de bal, waardoor Jarno van de Water deze kan veroveren, maar 1 op 1 met de keeper schiet hij de bal diagonaal naast. Het is niet veel later als de gasten de voorsprong uitbreiden. Een prima lange bal van achteruit wordt op waarde geschat door de snelle Ralf van Klij en met een hard en hoog schot in de verre hoek zet hij Lekvogels op een 0-2 voorsprong. De momenten dat Beesd wel goed voetbalt, ligt er gelijk veel ruimte op de zijkanten, maar tot echt grote kansen weet men voetballend niet te komen. Vlak voor rust is er echter alsnog een grote kans voor Beesd om de aansluitingstreffer te maken. Weer treuzelt de defensie van Lekvogels te lang, waardoor Nick van der Burg de bal afsnoept en het is weer Jarno die 1 op 1 komt met de keeper. Hij omspeelt deze en lijkt de bal in het doel te kunnen schuiven, maar de keeper herstelt zich en weet de bal knap tot corner te verwerken. Niet veel later wordt er voor de rust gefloten.

In de tweede helft probeert Beesd met veel energie en hoge druk snel een treffer te forceren. Lekvogels komt hierdoor minder aan voetballen toe, al blijft men loeren op een snelle uitbraak. Beesd creëert verschillende kansen, voornamelijk schoten rond de 16, maar de zuiverheid ontbreekt en de keren dat een schot wel zuiver is, zit de sterk keepende doelman van Lekvogels er wel tussen met een handje. Zo lijkt Lucas de Bruin te scoren met een fraai schot in de verre kruising, maar ook deze wordt nog tot corner getikt. Langzaam zakt het geloof weg in een aansluitingstreffer en een resultaat, maar het elftal van Ben Frehe blijft het toch proberen. Lekvogels lijkt het allemaal wel prima te vinden, want echt in gevaar komt de voorsprong geen moment. Uiteindelijk vergroot men zelfs de marge tot 3. Een pass in de opbouw van Beesd wordt onderschept door Ralf van Klij en hij kan de bal gemakkelijk in het lege doel schuiven. Het slotakkoord en de eretreffer is er nog wel voor Beesd. Het is Nick van der Burg die zich in de 16 knap vrijspeelt en snoeihard de bal tegen de touwen jaagt. Het is slechts een treffer voor de statistieken, want 1-3 is ook de eindstand.

Zo eindigt de laatste wedstrijd voor de winterstop toch met een kleine domper voor Beesd, want bij winst had men aansluiting kunnen zoeken naar boven toe. Het is echter Lekvogels die door de winst dit kan gaan doen. Aangezien de winterstop nu aanbreekt, kan men rustig toewerken na het vervolg van de competitie op 21 januari. Dan zal er op Sportpark Molenzicht gespeeld worden tegen Noordeloos. Aftrap is zoals gewoonlijk om 14.30.