, ,

Beesd moet na zwakke tweede helft punten aan Asperen laten

Vandaag stond er voor Beesd 1 de lastige uitwedstrijd tegen Asperen op het programma. Na 2 overwinningen op rij tegen Leerdam Sport en G.V.V. kon Beesd vandaag aan de bak tegen een ambitieuze tegenstander die bovenin mee wilt doen. Beesd daarentegen hoopt definitief afstand te nemen van de onderste regionen, maar daarvoor is wel meer nodig dan de huidige 7 punten.

Om half 3 wordt er op een koud en winderig sportpark afgetrapt en van het verschil op de ranglijst tussen de twee ploegen is niets te zien. Sterker nog, wie de klassering niet zou weten, zou denken dat Beesd hoger geklasseerd is. Met veel drive en energie bepaalt Beesd de gehele eerste helft de wedstrijd. Asperen wordt constant snel afgejaagd in de opbouw wat resulteert in veelvuldig balverlies en balwinst voor Beesd. Beesd combineert makkelijk in balbezit, maar verdedigend staat Asperen wel vaak goed en dus blijven grote kansen lange tijd uit. De eerste grote kans voor Beesd komt dan ook uit een hoekschop. Een scherpe bal bij de tweede paal is op de juiste hoogte voor Jorn van den Broek, maar deze mist rakelings het doel. Asperen is gewaarschuwd, maar zit duidelijk niet lekker in de wedstrijd. Het is Beesd dat verdiend de score opent. Beesd bouwt de aanval zorgvuldig op vanuit achteren en na enkele vlotte passes trekt Sven van den Broek de bal terug van de achterlijn op Rick Smits. Zijn schot kan nog gepareerd worden door de keeper van Asperen, maar Jens Kroeze is alert en jaagt de bal in de rebound binnen. Het is Jens Kroeze die enkele minuten later verzuimt de marge uit te breiden. Weer is het Sven van den Broek die aan de basis staat met een mooie hoge bal diep op Jens. 1 op 1 met de keeper probeert hij deze met een boogbal te verschalken, maar deze gaat ook over het doel heen. Zo blijft het dus een minimale voorsprong waarmee beide ploegen gaan rusten.

Vanaf de aftrap voor de tweede helft maakt Asperen het al snel zonneklaar dat ze in de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen. Waar het in de eerste helft Beesd was dat veelvuldig druk zette en de ene na de andere balverovering afdwong, is dat Asperen gelijk na de rust. Al na vier minuten komt Asperen op gelijke hoogte. Nadat een aanvaller te veel ruimte krijgt voor een schot, spat deze nog op de lat uiteen, maar de bal vliegt bijna rechtop de lucht in en vanaf een halve meter is het een koud kunstje voor Gerard Breider om de bal alsnog in het lege doel te werken. Beesd zou nu wakker geschud moeten zijn, maar het lijkt wel alsof het geloof gelijk weg is na deze tegentreffer. In balbezit is het onrustig, mede door het drukzetten van Asperen, en dit resulteert in zeer rommelig spel van Beesd. Asperen heeft juist vertrouwen herwonnen na de gelijkmaker en ruikt bloed. Na weer slordig balverlies van Beesd kan Ruben Boet van dichtbij uithalen en zijn schot is Jelle van Soelen te machtig en zo staat Asperen binnen 10 minuten op een voorsprong. Hierna zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar zijn de grotere kansen voor Asperen. In de slotfase weet Asperen nog eenmaal te scoren via Maikel Groenenberg, waarna de scheidsrechter niet veel later voor de laatste keer deze middag fluit met een 3-1 eindstand.

Zo staat Beesd na een sterke eerste helft, maar zeer matige tweede helft met lege handen. Volgende week zal er nog eenmaal gespeeld worden voor de winterstop tegen Lekvogels. Zij boekten afgelopen weekend een knappe 3-0 overwinning op Rhelico en hebben net als Beesd 7 punten. Het belooft een spannende middag te worden op Sportpark Molenzicht, aftrap 14.30.