,

Beesd laat zich aftroeven door Peursum

Na een weekend rust kon Beesd vandaag weer aan de bak tegen hoogvlieger Peursum. Een ploeg die niet alleen veel punten pakt en regelmatig scoort, maar ook pas 1 tegendoelpunt hoefde te incasseren. Hoe anders is dat bij Beesd. Twee ruime nederlagen en tussendoor een puntje tegen Rhelico was de niet al te fraaie balans na drie wedstrijden.

Met prachtig voetbalweer begint Beesd sterk aan de wedstrijd en heeft het betere van het spel. De tegenstander wordt flink en vroeg onder druk gezet en heeft daar zichtbaar moeite mee. Bij vlagen proberen ze met lange ballen onder de druk uit te komen, maar in het grootste deel van de eerste helft heeft Beesd de controle. Grote kansen blijven aan beide kanten lange tijd uit, daarvoor speelt ook Beesd te onzuiver in de eindfase en mist het duidelijk ook enig vertrouwen. Onnodig, want voetballen kan de ploeg van Ben Frehe wel degelijk. Uiteindelijk is het Beesd dat als eerste dichtbij een treffer komt. Na een scherpe indraaiende vrije trap torent aanvaller Nick van der Burg boven alles en iedereen uit, maar hij kan de bal niet niet genoeg drukken, waardoor deze over de dwarsligger vliegt. Vlak voor rust laat Peursum zien waarom het bovenin meedoet. Men heeft slechts een moment nodig om de score te openen. De spits van Peursum kan te gemakkelijk wegdraaien in de 16 en behoudt het overzicht. Vanaf 7 meter is het afronden voor Martijn Rietveld een formaliteit, 0-1.

Met de minieme achterstand hoopt Beesd in de tweede helft nog in ieder geval een resultaat te halen, maar de overtuiging lijkt toch te ontbreken. Er zijn over en weer wat kleine kansen in het eerste kwartier na rust, maar echt gevaar blijft uit. De eerste echte kans is voor Peursum en dit is gelijk een gigantische, maar de speler van Peursum krijgt het voor elkaar om vanaf vijf meter de bal kiezelhard op de lat te kegelen. In plaats van dat dit Beesd wakker schudt, kan de afvallende bal opgeraapt worden door Martijn Rietveld en hij haalt loepzuiver uit in de verre hoek en tekent zo voor zijn tweede treffer van de middag en dus de 0-2. In het vervolg loopt Peursum te makkelijk verder weg van Beesd, iets wat Beesd zichzelf mag verwijten. Twee treffers van Sjoerd den Boer brengen de stand op een duidelijke 0-4. In de slotfase komt Beesd nog wel tot een eretreffer. Na een goedlopende aanval heeft Sven van den Broek een keurige bal in huis op Jarno van de Water en in de 1 op 1 met de keeper rondt hij rustig af. Helaas slechts een doelpunt voor de statistieken.

Zo gaat Beesd voor de derde keer in vier wedstrijden met duidelijke cijfers onderuit. Vertrouwen kan men putten uit het bij vlagen goede voetbal. Echter blijven het creëren van echt grote kansen en scoren een zorgelijk punt, evenals het te makkelijk weggeven van tegendoelpunten. Aankomende zaterdag mag Beesd aantreden tegen de nog ongeslagen koploper Herovina. De ploeg uit Herwijnen heeft alle duels nog gewonnen, dus het zal loodzwaar worden. Aftrap is om 14.30 op Sportpark de Kol in Herwijnen! Alle support is welkom en nodig.