Beesd krijgt te weinig tegen Ameide op Molenzicht

Beesd – Gespannen koppies in de kleedkamer bij de spelers van Beesd 2. Hoofdcoach Kroeze ijsbeert zenuwachtig als Leonid Sloetski rond op Sportpark Molenzicht. Zijn compagnon Wim Bronk loopt er wel ontspannen bij, en neemt vooral complimentjes aan over zijn nieuwe Willem-Alexander baard, welke hem erg goed staat. Vandaag staat misschien wel de sterkste tegenstander van de competitie op papier, Ameide, met 5 overwinningen uit 5 wedstrijden, nog foutloos deze competitie.

Doordat de goedheiligman vandaag aanmeerde in Beesd, werden er wat spelers gemist. Gelukkig kregen we versterking van de 2 Kevin’s. Met genoeg aanvallers op de bank koos Hoofdcoach Kroeze weer voor Bambacht in de spitspositie, had hij teveel gedronken op de bingo bij de Toekomst dat hij de cijfertjes nog steeds door elkaar haalde, of klopten dit cijfertje? En is Rick Bambacht gewoon de nummer 1 keuze in de spits.

Beesd begon goed aan de wedstrijd, hierdoor volgde wat kansen. Jens Kroeze liep bijna de 0-1 binnen, en Hans Kroeze raakte de lat met een vernietigend schot. Beesd leek hierna in een scrimmage op voorsprong te komen, de bal was over de lijn gaf de keeper van Ameide eerlijk toe, maar de goed leidende scheids kon het niet volledig waarnemen. Het waren de gasten die op voorsprong kwamen, na 27 minuten kopte de spits de bal snoeihard achter doelman Jari Meijvogel. Lucas de Bruin was 5 minuten daarna dichtbij de gelijkmaker, zijn vrije trap werd knap gekeerd door de keeper van Ameide. Hierdoor ging Beesd met een 0-1 achterstand aan de thee.

In de tweede helft was het in het begin een richtingsverkeer richting het doel van Ameide. De ingekomen Kevin Spronk raakte de lat met een kopbal. Na 20 minuten spelen was het diezelfde Kevin Spronk die de trekker overhaalde, een snoeihard schot vloog de bovenhoek in, 1-1. Na de gelijkmaker werd het spel van Beesd slordiger, en werd veelal de lange bal gespeeld. Hierdoor kwam ook Ameide weer aan aanvallen toe. De grootste kans voor Beesd kreeg de witte Keniaan, Dion Hol rukte op via de zijkant, maar zijn schot werd gekraakt door de keeper. Toch was het voor hem een feestdag, sinds de C-pupillen speelde de Witte Keniaan weer eens 90 minuten, het schijnt dat hij nog steeds aan het rennen is. Het doelpunt viel uiteindelijk in het Beesdse doel, een bal werd niet lekker verwerkt, en via de ongelukkige Igor Bassa belande de bal uiteindelijk in het doel. Beesd probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar het goede spel van de eerste helft, en begin tweede helft was niet meer aanwezig, en het lukte ook niet om alsnog de gelijkmaker te maken.

Een domper dus voor de mannen van het tweede. Ameide heeft dus nog steeds geen punt gemorst. Aanstaande zaterdag weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg, wanneer het beroemde LRC 5 op bezoek komt op Sportpark Molenzicht. De nummer 4 van de competitie staat achter Beesd, en zal er dus alles aan doen om Kroeze en Bronk aan de tweede verliespartij te helpen.