,

Beesd komt er geen moment aan te pas tegen Unitas

Na een lastige uitwedstrijd tegen Herovina (6-2 nederlaag) kon Beesd vandaag weer een sterke tegenstander verwachten in de vorm van Unitas. Op verzoek van Unitas werd vandaag in Gorinchem gespeeld. Dat de aanvangstijd van 14.30 blijkbaar intern niet bekend was, betekende uitstel van bijna een halfuur van de wedstrijd.

Vanaf minuut 1 laat Unitas zien een prima voetballende ploeg te zijn. Met veel durf en beweging staat Beesd bijna 90 minuten lang onder druk. Dat het lange tijd nog 0-0 blijft, mogen de voorwaartsen van Unitas zich zelf aanrekenen. Al keepte Jelle van Soelen vandaag zeer verdienstelijk en behoedde hij Beesd lange tijd voor een achterstand en ook voor een grotere nederlaag. Bij vier 1 op 1 situaties brengt Jelle twee keer goed redding en twee keer krijgt Unitas het voor elkaar de bal naast het doel te schuiven. Beesd zet hier sporadisch wat tegenover bij balverovering, maar tot grote kansen komt men niet. Nick van der Burg heeft een fraaie actie in huis door van rechts helemaal naar binnen te trekken, maar zijn schot is een gemakkelijke prooi voor de keeper van Unitas. Beesd denkt zelfs nog met de brilstand de rust te halen, maar helaas gaat het in de 41e minuut alsnog mis. Thijs van der Wal kan na binnentrekken en zijn schot van rand 16 vliegt in de linkerbenedenhoek. Dat hij uit ogenschijnlijk buitenspelpositie vertrok en hiervoor ook gevlagd wordt, is aan dovemansoren gericht.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld, maar het aantal grote kansen is minder dan in de eerste helft voor Unitas. Na slordig balverlies van Beesd voorin profiteert Unitas gelijk. Na een snelle counter is het in twee instanties raak en zo staat er 2-0 op het scorebord. In het vervolg probeert Unitas de marge te vergroten en Beesd met man en macht de schade te beperken. Jelle van Soelen houdt Beesd met enige regelmaat op de been. Aanvallend weet Beesd nog wat speldenprikjes uit te delen, maar daarmee is ook wel alles gezegd. Het zit er vandaag simpelweg niet in tegen een betere ploeg. Na enkele minuten blessuretijd heeft de scheidsrechter van dienst ook wel genoeg gezien en fluit hij af.

Zo loopt Beesd tegen de vierde nederlaag op rij aan. Het aantal tegendoelpunten bleef deze keer wel beperkt, maar aanvallend bleek Beesd onmachtig. Voor de ploeg van Ben Frehe komen er nu cruciale weken aan, aangezien men eerst aantreedt tegen hekkensluiter Leerdam Sport en een week later de derby speelt tegen GVV. Beesd heeft slechts 1 punt meer dan Leerdam Sport, dus een ware kraker onderin aanstaande zaterdag. Om half 3 wordt er afgetrapt in Leerdam!