,

Beesd is de baas in Kerkwijk

Kerkwijk – Na een Duitse overwinning in Tilburg door een laat doelpunt van Vincent Peek staat 3 dagen later alweer de volgende tegenstander klaar. In Kerkwijk hoopt Beesd een vervolg te geven aan de driepunter tegen Willem 2. In de vorige ontmoeting op Sportpark Molenzicht deelden Beesd en Kerkwijk de punten, het werd 2-2.

In de eerste tien minuten speelden Beesd wat rommelig, het slechte veld had daar ook een groot aandeel in. De thuisploeg was duidelijk meer gewend aan het veld en speelden daar in de openingsfase goed op in. Na goed doorjagen op het middenveld kreeg een Kerkwijkse aanvaller de bal in de zestien, een goede passeeractie en een kiezelhard schot zorgden voor een 1-0 achterstand voor Beesd. Na dit openingsdoelpunt werd Beesd wakker en begon het ook wat beter te voetballen. In de 17de minuut leek een kort genomen corner wat laag in de zestien gebracht te worden. Bram Wakker loste dit acrobatisch op en met een halve omhaal wist hij de keeper van Kerkwijk te verrassen, 1-1. Beesd kreeg steeds meer grip op de wedstijd en Kerkwijk speelden veel vaker de lange bal, echt grote kansen kwamen er niet voor beide ploegen. In de 35ste minuut wel, Kevin Spronk draaide een bal vanaf de zijkant in de zestien waar Nick van der Burg wel raad mee wist. Met een knappe snoekduik wist de aanvaller Beesd op een 1-2 voorsprong te zetten.

Het mooiste doelpunt van de avond viel 2 minuten voor rust. Na goed positiespel van Beesd ontving de “magician” Bram Wakker de bal over de middenlijn. Wakker wist met een ouderwetse “Skunk” lob Jarno van de Water te bereiken. Diezelfde van de Water schoot de bal fantastisch uit de lucht achter de doelman van Kerkwijk. Na deze prachtgoal blies de scheidsrechter af voor de rust. Met een comfortabele 1-3 voorsprong zochten de spelers van Beesd de kleedkamer op.

Kerkwijk probeerde in het begin van de tweede helft terug in de wedstrijd te komen. Doelman Jari Meijvogel wist het gevaar vaak snel te onderscheppen voor het echt gevaarlijk werd. Na een kwartier spelen wist Jarno van de Water de marge te vergroten voor Beesd. Na een prachtige diepe bal van Kevin Spronk liet van de Water de keeper van Kerkwijk voor de 4de keer vissen vanavond. Kerkwijk probeerden het wel, maar de defensie van Beesd stond als een huis en hierdoor wisten zij een tegendoelpunt te voorkomen. De ploeg van Dick Wammes had zelf nog wel kunnen uitlopen, Jarno van de Water en Nick van Gameren gingen beide een keer alleen door op de keeper en een vrije trap vanaf de middenlijn van Kevin Kruissen spatte uiteen op de lat. Het slotakkoord kwam van Kevin Spronk, na een goede pass van Nick van Gameren schoot hij de bal in de verre hoek.

Een mooie 1-5 overwinning voor Beesd op Kerkwijk. Volgende week een uitwedstrijd tegen Well, lukt het ook hier om de drie punten mee te nemen? De wedstrijd start om half 3.