Beesd houdt koploper Asperen in bedwang

BEESD – Het wil bij Asperen nog niet echt vlotten na de winterstop. Na de winst tegen Well die de periodetitel opleverde wist de ploeg van Jaap van Hattem niet meer te winnen. Ook bij Beesd bleef Asperen steken op een gelijkspel: 2-2.

“Voor de winterstop viel het allemaal net onze kant op en nu gebeurt dat even niet”, oordeelde Van Hattem. “Vandaag had het wel gekund. Op basis van de kansen is een gelijkspel overigens wel verdiend, maar na rust hadden we de wedstrijd moeten winnen.”

Beesd-trainer Dick Wammes zag twee verschillende helften. “Mede door de wind. Voor rust waren wij beter en moeten we eigenlijk met een voorsprong gaan rusten. In de tweede helft zijn zij beter en houdt onze keeper ons op de been.”

Uit een strafschop, na een handsbal van Kevin Kruissen, maakte Michiel den Hartog al vroeg de 0-1.

Via Nick van Gameren en Kevin Spronk kwam Beesd terecht aan de leiding. Op slag van rust tekende Gerard Breider voor de 2-2. “Met die stand kwamen we na de eerste helft wel goed weg”, erkende Van Hattem. Na rust was Asperen sterker, maar door sterk keeperswerk van Edwin Tuller bleef Beesd overeind.