Beesd herstelt zich in tweede helft, maar loopt wel tegen nederlaag aan

Na een knappe oefenoverwinning op FC Lienden afgelopen zaterdag stond op dinsdagavond voor Beesd 1 een oefenwedstrijd tegen HSSC’61 op het programma. HSSC’61 is actief in de 3e klasse zaterdag, een klasse hoger dan Beesd.

Al vanaf de aftrap tekent zich een duidelijk spelbeeld af, waarbij de gasten uit Hei- en Boeicop de bovenliggende partij zijn en ook het meeste gevaar stichten. Bovendien blijkt de derdeklasser ook snel eruit te kunnen komen in de omschakeling. Beesd heeft het daardoor zeer lastig in de eerste helft en helpt het daarbij zeker niet dat men onnauwkeurig is in de passing. HSSC’61 deelt in de openingsfase enkele speldenprikjes uit, maar het grootste gevaar is na iets meer dan een kwartier. Een aanvaller van de gasten pegelt de bal van ongeveer 20 meter richting de rechterbovenhoek, maar deze spat uiteen op de onderkant van de dwarsligger en wordt in de rebound enkele meters naast gekopt. Dit blijkt echter slechts uitstel, want niet veel later openen de Hei- en Boeicoppers alsnog de score. Uit de omschakeling weet men er snel uit te komen richting de helft van Beesd en kan er ingeschoten worden door een speler van de gasten binnen de 16, deze raakt bal compleet verkeerd, maar hierdoor valt deze met enig fortuin perfect voor een medespeler en deze passeert met een lage schuiver keeper Jelle van Soelen.

Ondanks de lastige eerste helft die Beesd helft komt men toch tot twee goede kansen op de gelijkmaker. Eerst is het rechtsbuiten Timo Warrens die met een goede onderschepping vrij kan opkomen richting de vijandelijke goal en zijn schot gaat slechts rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later creëert Beesd de grootste kans van de eerste helft. Hans Kroeze legt de bal panklaar bij de tweede paal op het hoofd van Jorn van den Broek, maar zijn kopbal kan gestopt worden door de Heicopse goalie. Deze gemiste kansen komen Beesd uiteindelijk duur te staan, want nog voor de rust breidden de gasten de marge verder uit. Eerst wordt een vrije trap net buiten de 16 kiezelhard in de kruising geschoten en nog geen vijf minuten later wordt een vrije trap van ongeveer dezelfde afstand hard en laag ingeschoten. Hierdoor gaan de ploegen rusten met een 0-3 stand.

In tweede helft tapt Beesd gelukkig uit een ander vaatje. Er wordt beter gevoetbald en dit komt mede doordat er meer rust en zuiverheid in de passing is. In de beginfase van de tweede helft worden aan beide kanten echter weinig kansen gecreëerd. Uiteindelijk is het HSSC’61 dat Beesd terug de wedstrijd in helpt. Een centrale verdediger talmt te lang aan de bal, spits Nick van Gameren snoept deze af en rondt 1 op 1 met de keeper koelbloedig af, 1-3. Gesterkt door het doelpunt probeert Beesd de druk erop te houden en gaat men op zoek naar de aansluitingstreffer. De kans op de aansluitingstreffer laat niet lang op zich wachten als Beesd een penalty krijgt. Deze penalty ontstaat uit een actie van Jorn van den Broek die opstoomt richting de goal van HSSC’61 waar hij voortijdig wordt afgestopt, maar hierbij heeft de verdediger ook zijn arm nodig. De scheidsrechter wijst hierop resoluut naar de stip. Hans Kroeze ontfermt zich over de penalty en schiet deze onberispelijk binnen.

Het is duidelijk dat Hei- en Boeicop het even kwijt is en Beesd gaat op zoek naar de gelijkmaker. Beesd probeert in deze fase voetballend kansen te creëren, maar blijft beducht voor de tegenstoot. In de 77e minuut krijgt Hans Kroeze de bal op de helft van de tegenstander en hij weet in de 16 de vrijstaande Jarno van de Water te vinden en deze weet met een korte pass Nick van Gameren te bereiken. Van dichtbij, maar uit een moeilijke hoek schiet hij feilloos zijn tweede van de avond en de gelijkmaker voor Beesd binnen. Een knappe prestatie van Beesd, aangezien het er in de rust alle schijn van had dat de formatie van Dick Wammes wel eens tegen een flinke zeperd aan zou kunnen lopen. Echter sleept HSSC’61 in de slotfase alsnog de overwinning uit het vuur. Uit twee goedlopende aanvallen scoren de gasten even zo vaak en bepalen hiermee de eindstand op 3-5.

Na twee oefenwedstrijden staat aankomende zaterdag de eerste officiële wedstrijd voor Beesd op het programma. Voor de beker zal er in en tegen Vuren gespeeld worden. Ook deze tegenstander is actief in de 3e klasse. Om 14.30 wordt er afgetrapt op Sportpark Vuren.