,

Beesd heeft geen moment zicht op goed resultaat tegen SV TOP

Na meer dan twee weken stond er voor Beesd 1 eindelijk weer eens een competitiewedstrijd op het programma. Op dinsdagavond werd er ingehaald tegen het Osse SV Top. Eerder won Beesd uit knap en nipt met 0-1, maar een goed resultaat zat er deze avond geen moment in. Na 90 minuten gingen de gasten er terecht met de volle buit vandoor.

In de eerste helft vergooit Beesd zelf alle kansen om ook thuis te winnen van SV TOP. Binnen 25 minuten kijkt de ploeg al tegen een kansloze 0-3 achterstand aan en mag het zichzelf verwijten dat men verdedigend niet thuis geeft vanavond, maar ook aanvallend weinig doortastend is in grote delen van de eerste helft. Al na 7 minuten pakt SV TOP uit een hoekschop de leiding. Na een luchtduel valt de bal voor een speler van SV TOP en van dichtbij laat hij keeper Edwin Tuller kansloos. Niet veel later vergroten de gasten de marge naar 2. De linksbuiten wordt geen strobreed in de weggelegd en deze slalomt gemakkelijk door de defensie van Beesd. Zijn voorzet kan koeltjes bij de tweede paal afgerond worden. Uiteindelijk gaat het van kwaad tot erger als binnen het halfuur een schot op de paal in de rebound door SV TOP in het lege doel geschoven kan worden. Halfuur gespeeld, wedstrijd over voor Beesd. In de laatste fase van de eerste helft toont Beesd toch enige vorm van herstel en creëert het elftal enkele goede kansen. Zo kan Kevin Spronk na een goede steekpass 1 op 1 met de keeper, maar deze heeft een knappe redding in huis. Toch komt Beesd vlak voor rust nog tot scoren. Rechtshalf Jens Kroeze heeft een goede individuele actie in huis en zijn pass kan vanaf vijf meter binnengeschoten worden door Jarno van de Water.

Als Beesd nog iets van de wedstrijd wilt maken, moet de ploeg van Dick Wammes snel de aansluitingstreffer zien te maken. Uiteindelijk krijgt Beesd een grote kans hiervoor. Na een goede aanval kan spits Nick van Gameren op links ervandoor en hij heeft een scherpe voorzet in huis op Nick van der Burg. Helaas stuit ook hij op de keeper en gaat er zo een goede mogelijkheid voor Beesd verloren. Luttele minuten later beslist Beesd eigenhandig de wedstrijd. Linksback Jorn van den Broek maakt een overtreding en met al geel op zak wordt hij door de leidsman van dienst met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. Met een man minder loopt SV TOP verder uit naar een 1-5 voorsprong. Het slotakkoord is voor Beesd en dan met name de jonge Rick Smits. Na een mooie aanval van achteruit kan Beesd er op rechts uitkomen. De teruggelegde bal op rand 16 wordt door Rick Smits goedgelegd en hierna schiet hij de bal prachtig in de bovenhoek, 2-5.