,

Beesd en Kerkwijk delen de punten in vermakelijk duel

Beesd en Kerkwijk delen de punten in vermakelijk duel

Beesd – Het was even puzzelen voor Dick Wammes om vandaag een elftal op de mat te zetten. Met een aantal blessures, coronagevallen en wintersportgangers was het vooral in de voorhoede van Beesd krap aan. Met een 4-4-2 opstelling traden de rood-zwarten vandaag aan tegen v.v. Kerkwijk, de nummer 4 van de competitie.

In de eerste helft was het Beesd wat fel uit de startblokken kwam, dit resulteerde in een aantal mogelijkheden. Een schot van Stefan van den Bosch werd over getikt door de keeper van Kerkwijk en een vrije trap van Kevin Kruissen miste het doel net. Beesd maakte in de eerste helft af en toe de verkeerde keuze voor de eindpass in aanvallend opzicht. In de loop van de eerste helft kwam Kerkwijk beter in de wedstrijd. Dit leverde stevige duels op in dit interessante duel. Na een half uur spelen kopte de spits van Kerkwijk op de lat, de rebound werd gepareerd door Jelle van Soelen. De tweede grote kans voor Kerkwijk werd van dichtbij hoog over geschoten. Zo gingen beide ploegen met 0-0 aan de thee.

Beesd kwam goed uit de kleedkamer en begon de tweede helft met bravoure. In de eerste tien minuten kregen de rood-zwarten een aantal goede mogelijkheden. De grootste kans was voor Nick van Gameren, maar zijn schot werd knap gekeerd door de doelman van Kerkwijk. Uit het niets was het toch Kerkwijk wat na een kwartier spelen op voorsprong kwam. Een ongelukkige bal op de voet van Joery Pippel resulteerde in een raketbal welke achter doelman van Soelen belandde. In tegenstelling tot andere wedstrijden wist Beesd direct te reageren na een doelpunt tegen. Nick van Gameren vond de vrijstaande Jarno van de Water wie alleen door kon op de keeper van Kerkwijk. Met een geplaatst schot wist de aanvaller de goalie te passeren. Na dit doelpunt ging Beesd op zoek naar meer, dat vond de ploeg van Dick Wammes na ongeveer 20 minuten spelen. Joery Pippel brak goed door via de rechterkant. Via een lage voorzet van Jarno van de Water wist Stefan van den Bosch, na het ontwijken van een aantal Kerkwijkse benen, het net te vinden. Zo stond na ongeveer 65 minuten spelen een 2-1 voorsprong voor Beesd op het scorebord. Bram Wakker kreeg een grote kans op een ruimere voorsprong van Beesd. Een mooie passeerbeweging na een korte corner van Nick van Gameren zette 2 Kerkwijkse spelers aan de kant. Diezelfde van Gameren gaf de bal af op de vrijstaande Wakker, mede door het slechte veld miste het schot van de middenvelder het doel. In de laatste 20 minuten ging de uitploeg op zoek naar de gelijkmaker maar tot echt grote kansen kwam dit niet. Toch was het ongeveer 5 minuten voor tijd toch raak voor Kerkwijk. Via een voorzet kreeg een aanvaller van Kerkwijk de bal op zijn hoofd, via binnenkant paal viel de bal uiteindelijk binnen. In de laatste minuten gingen beide elftallen voor de winst maar in grote kansen resulteerde dit niet.

Beesd en Kerkwijk delen de punten dus op Sportpark Molenzicht, uiteindelijk een resultaat waar beide ploegen mee kunnen leven. Volgende week speelt Beesd wederom een thuiswedstrijd, hekkensluiter OSC’45 komt dan op bezoek.