,

Beesd boekt monsterzege en haalt dubbele cijfers tegen OSC’45

Na twee gelijke spelen tegen FC Drunen en Kerkwijk was er Beesd alles aan gelegen om thuis tegen laagvlieger OSC’45 weer eens een driepunter bij te kunnen schrijven. Na ruim 90 minuten voetbal was de ploeg daar glansrijk in geslaagd en stond er een afgetekende 10-1 overwinning op het scorebord.

Met heerlijk lenteweer wordt er om half 3 afgetrapt door Beesd en men gaat voortvarend van start. Al na zes minuten wordt de score geopend door Jarno van de Water. Een verdediger van OSC’45 poogt de bal terug te koppen op zijn keeper, maar deze mist kracht en de rechtsbuiten benut het buitenkansje van dichtbij, 1-0. Gesterkt door de vroege voorsprong gaat het team van invalcoach Carl Kroeze op zoek naar meer goals en creëert men ook een groot aantal kansen om te scoren, maar verzuimt Beesd verder afstand te nemen. Tot overmaat van ramp komt de Bossche ploeg zelfs op gelijke hoogte. Na een opportunistische lange haal naar voren kan OSC’45 op rechts doorbreken en komt de bal voor de voeten van Karim El Barkaoui. Met enkele passeerbewegingen legt hij de defensie van Beesd in de luren en passeert hij ook keeper Jelle van Soelen. Gelukkig laat Beesd zich niet van de wijs brengen en gaat men verder met het eigen spel en leeft het gevoel dat vroeg of laat de goals toch wel moeten vallen. Dat blijkt, want na 36 minuten pakt Beesd weer de leiding. Na goed opbouwend werk van Daan Pellicaan komt de bal bij Jarno van de Water en deze weet met een dieptebal Nick van Gameren te bereiken. De spits heeft een slimme actie in huis waarmee hij de keeper omspeelt en kan de bal vervolgens in het lege doel schuiven, 2-1. Nog voor de rust breidt Beesd de voorsprong uit en weet ook de derde aanvaller van Beesd zijn naam op het scoreformulier te zetten. De keeper van OSC’45 werkt een dieptebal matig weg en schuift hij deze zo in de voeten van Nick van der Burg. De linksbuiten twijfelt geen moment en haalt in een keer hard en zuiver uit en tekent zo vlak voor de rust voor de 3-1 en met deze stand gaan de ploegen de kleedkamer in voor de thee.

Waar in de eerste helft OSC’45 nog enige tegenstand bood, is het in de tweede helft eenrichtingsverkeer richting het Bossche doel. Beesd creëert de ene na de andere kans en komt veelvuldig tot scoren. Nick van der Burg opent het doelpuntenfestijn met zijn tweede treffer van de middag, een lage schuiver in het lege doel. Vervolgens is het de beurt aan Nick van Gameren om zijn tweede te maken. Na een dieptebal weet hij de opstuitende bal met een mooie boog over de keeper van OSC’45 te werken, 5-1. Hiermee is het verzet van Orthen definitief gebroken en kan Beesd aan het doelsaldo gaan werken. Lange tijd laat Beesd dit na, maar uiteindelijk komt men tot nog eens vijf treffers. Stefan van den Bosch heeft een perfecte voorzet in huis en linksback Jorn van den Broek knikt van dichtbij kiezelhard binnen voor de 6-1. Hierna weten twee invallers hun invalbeurt te bekronen met doelpunten. De talentvolle Sven van den Broek uit de O23 passeert de keeper vanaf zo een 11 meter voor de 7-1 en niet veel later scoort ook invaller Jens Kroeze van dichtbij voor de 8-1. Ook Jarno van de Water weet zijn tweede van de middag te maken door een afgemeten voorzet van Bart van Lith vanaf vijf meter achter de keeper te werken. Het slotakkoord is voor Jens Kroeze die na een keurige redding van de keeper van OSC’45 in de nastoot de bal alsnog in het lege doel kan schuiven en hiermee de uitslag bepaalt op een bizarre 10-1.

Zo sluit Beesd de eerste competitiehelft geweldig af met een grootse overwinning, maar kan hier niet te lang bij stilstaan, want volgende week staat de enige echte derby tegen Rhelico op het programma. De overburen sloten een drukke week af van drie wedstrijden met een gelijkspel tegen Willem II, nadat men eerder goed tegenstand bood aan koploper O.S.S. 1920 (2-0 nederlaag) en een fraaie overwinning behaalde tegen Margriet (4-1 winst). Aftrap is om 15.00 op Sportpark Boutenstein.