,

Beesd bezorgd O.S.S. 20 eerste nederlaag van het seizoen

Beesd – De laatste weken zit Beesd in een mindere periode. De laatste 3 wedstrijden gingen alle drie verloren. De vorige wedstrijd tegen koploper de Braak was enigszins ingecalculeerd. Toch hield Dick Wammes geen slecht gevoel over aan de wedstrijd tegen de Braak. Er werd met 7-3 verloren, maar vooral in de eerste helft speelde Beesd erg goed en hadden de rood-zwarten eigenlijk voor moeten staan. Deze week komt de nummer 2 van de competitie op bezoek op Sportpark Molenzicht, het nog ongeslagen O.S.S. 20. Het elftal uit Oss doet nog volop mee in de titelstrijd, een lastige kluif dus.

In de eerste helft kon Beesd geen vuist maken tegen O.S.S. De geel-blauwen hadden het meeste balbezit, Beesd kon enkel volgen. Na ongeveer een kwartier spelen kwamen de Ossenaren ook verdiend op voorsprong. Een afvallende bal uit een hoekschop werd hard binnengeschoten, 0-1. Hierna verzuimden O.S.S. echt door te drukken en wat kleinere kansen werden gekeerd door keeper Jelle van Soelen. Zo gingen Beesd en O.S.S. met een 0-1 aan de thee.

Het was voor iedereen duidelijk dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest gaan worden. Toch kreeg O.S.S. de eerste grote kans van de tweede helft, met kunst en vliegwerk wist de defensie van Beesd een tegendoelpunt te voorkomen. Dit was ook eigenlijk de enige kans van de uitploeg in de tweede helft want na deze kans ging bij Beesd de knop om. Beesd leverde enorm veel strijd en won de meeste duels. Na zo’n 20 minuten spelen was het Jarno van de Water wie de elftallen weer in evenwicht bracht. Na goed doorjagen van de Beesdse voorhoede en wat passeerbewegingen van Jarno van de Water kon de linksbuiten alleen door op de keeper. De goalie van Oss werd verrast in de korte hoek en zo stond de 1-1 op het scorebord. Na de gelijkmaker ging Beesd opzoek naar meer, de Osse doelman stond een aantal keer in de weg voor de thuisploeg. Aan de andere kant stond de Beesdse defensie als een huis in de tweede helft. Ongeveer 5 minuten voor tijd bracht Nick van der Burg sportpark Molenzicht in extase. Na goed doorzetten van Bram Wakker ontving hij de bal op rand zestien, waarna van der Burg de bal feilloos en hard tegen de touwen schoot, 2-1! Hierna werden de overige minuten uitgespeeld door Beesd waar O.S.S. vooral druk was met de scheidsrechter op dat moment.

Een verrassing dus op Sportpark Molenzicht waar Beesd knap wint van het ongeslagen O.S.S. Volgende week mag Beesd weer eens naar het mooie Tilburg op pad, om 16:30 wordt er afgetrapt tegen FC Tilburg.