Beesd 3, still happy alive!

Beesd 3, still happy alive!

Of het een makkelijk begin was voor Beesd 3 dit seizoen, nou nee! Een geslaagd begin van het seizoen, zeker wel! Na 2 maanden Beesd 3 maken we vandaag de balans op, met hier en daar wat geholpen handjes kunnen we spreken van een uitstekende seizoenstart. Van de zes wedstrijden werden er 3 gewonnen en 3 verloren. Alvast een shoot-out naar onze vrienden van Beesd 2 zondag, waar veel spelers een of meerdere wedstrijden bij ons mee hebben gedaan.

De eerste wedstrijd mocht het derde naar BLC 4, zonder kleedkamer en met 11 man + Jan Kroeze werd er het beste van gemaakt. Net voor rust kwam Beesd na een redelijke eerste helft op een 0-1 voorsprong, niemand minder dan Jan Kroeze wist deze binnen te lopen. Helaas telt de beker niet officieel mee, dus wacht de vleugelaanvaller nog steeds op zijn eerste doelpunt in 1 jaar en 155 dagen. Net voor rust vergat Jelle van Soelen even dat hij in het veld stond in plaats van doelman en keerde keurig met zijn handen een bal van BLC, resultaat een penalty voor de thuisploeg. Doelman Niels Nieuwenbroek keerde de penalty goed. In de tweede helft brandde het kaarsje langzaam op bij het derde en incasseerde het binnen mum van tijd 4 goals, eindstand 4-1 voor BLC.

In de tweede bekerwedstrijd was ik zelf niet aanwezig, dus weinig informatie over deze match. Er werd thuis verloren met 4-5 van Nivo Sparta 4.

In de laatste bekerwedstrijd ging het misschien nergens meer over, maar als de tegenstander Rhelico is, dan zijn we altijd op het bot gemotiveerd. De eerste helft waren beide ploegen nog enigszins gelijk aan elkaar, maar in de tweede helft liep Beesd uit op de Rumptenaren. Eindstand 2-6, waar Jurgen Gordijn in de rol van Jozef Kiprich er misschien wel een had mogen maken.

De eerste competitiewedstrijd was meteen een zware dobber voor het derde. De tegenstander was MVV’58 4, met wat bekende gezichten waaronder wat oud Beesdenaren. Een indraaiende corner van MVV-er  William Piek viel direct in het doel en zo stond het al redelijk snel 1-0. Niet veel later verdubbelde de blauw-zwarten deze score. Rik Spronk had de uitgelezen kans om de aansluitingstreffer te maken voor Beesd, maar zijn penalty werd door de keeper gestopt. Strafschoppen en Rik Spronk zijn nog geen gelukkig huwelijk. Net voor rust maakte Japie Verwolf die aansluitingstreffer wel, hij schoot een afvallende bal bekeken achter de goalie. In de tweede helft was het een lang tijd spannend, echte grote kansen waren er niet. MVV gooide tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot na een misverstand tussen doelman Nieuwenbroek en linksback van Zandwijk.

Een week later trof Beesd op eigen veld HSSC’61. Beesd ging voortvarend van slag en kwam snel op voorsprong. Hoe en precies dit gebeurde en ik een beetje kwijt geraakt, wel weet ik nog dat Beesd de eerste helft volledig domineerde. De ruststand was 2-0 in het voordeel van Beesd. In de tweede helft was HSSC’61 veel sterker. Toch was het Beesd wat snel op een comfortabele 3-0 voorsprong kwam, wedstrijd in het slot zou je zeggen. Toch niet, ongeveer 25 minuten voor het einde kwam HSSC’61 terug tot 3-1. Na een gemiste penalty gestopt door doelman Nieuwenbroek en een bal die van de lijn werd gehaald kwam HSSC’61 tien minuten voor tijd toch op 3-2 via een kopbal. Vijf minuten voor tijd werd rechtsback van Soelen geraakt door de noppen van een HSSC’61 verdediger. Resultaat een hoop bloed en een ritje naar het ziekenhuis, maar de wedstrijd kon door de professionele hulp van Jan Kroeze, Japie Verwolf en Elmar Dokman redelijk snel hervat worden. De onderbreking was misschien niet verkeerd voor Beesd en de drie punten werden over de streep gehaald.

De derde wedstrijd was een uitmatch bij GJS. De eerste helft speelde Beesd helemaal niet onaardig maar werden er veel kansen gemist bij Beesd. De enige kans aan de kant van GJS ging er wel in en zo kwam Beesd op een vervelende 1-0 achterstand. Niet veel later maakte Beesd de gelijkmaker, maar de scheidsrechter keurde deze op bizarre wijze af voor buitenspel. Toch wist Beesd gelukkig voor rust wel 2 keer te scoren, Jasper van Bremen verraste de keeper onder andere met een mooie boogbal. In de tweede helft schoot Lucas de Bruin de bezoekers snel op een veilige marge met een mooie bal in de lange hoek. Toen tien minuten voor tijd Joeri Hol de 1-4 binnen liep was de wedstrijd op slot. GJS deed net voor tijd nog iets terug, maar dit mocht niet baten.

Door 2 overwinningen in de competitie bekleed Beesd 3 nu de 5de plaats op de ranglijst, met evenveel punten als Ameide 4. Over 2 weken, onder voorbehoud, komt Ameide 4 op bezoek op Sportpark Molenzicht.