Beesd – Eerst maar even kort over vorige week, de razende reporter was helaas maar even aanwezig in Everdingen, dus geen volledig verslag. Tegen Everstein kwam Beesd op een 0-2 voorsprong, maar gaf deze toch uit handen, eindstand 2-2. Door het gelijke spel is Meerkerk de nieuwe koploper in de competitie.

Vandaag met goede moed tegen Leerdam Sport thuis op het veld bij de Molen. De gasten hadden pas één wedstrijd gespeeld, en daarin Everstein verslagen. De tegenstander peilen was dus lastig. Hoofdcoach Bronk werd net als vorige week gemist, de winstpremies liegen er blijkbaar niet om bij Beesd 2, want Bronk geniet van een welverdiende vakantie. Hoofdcoach Kroeze stond er dus alleen voor.

Door het maken van een elftal foto voor Dames 1 arriveerde ik een kleine tien minuten later op het veld. In deze 10 minuten had de bal al 2 keer het net gebold, één keer bij doelman Jari Meijvogel, de andere keer bij de keeper van Leerdam Sport, doelpunt aan Beesdse kant werd gemaakt door Lucas de Bruin. Diezelfde Lucas gaf daarna na een goede actie de assist op Koen Vissenberg, die Beesd op een 2-1 voorsprong schoot. Beesd had het overwicht in de wedstrijd, en bij vlagen werd er ook goed gespeeld. Het mooiste doelpunt van de middag schreef Jeroen van Gameren op zijn naam, uit een corner volleerde hij de bal spijkerhard via de lat in het doel. Koen Vissenberg kreeg de grootste kans om Beesd op 4-1 te schieten voor de rust, maar één op één stuitte hij op de keeper.

In de tweede helft ging Beesd door waar het gebleven was, het creëren van kansen. Jeroen van Gameren speelde zich fantastisch vrij door een briljante aanname, maar de afwerking was niet om over naar huis te schrijven. Een kwartier na rust leek Hans Kroeze de wedstrijd te beslissen, met een uitgemeten afstandsschot verraste hij de sterk keepende doelman van Leerdam Sport. In het restant van de wedstrijd kreeg Beesd nog wat kansen, waarin Marc de Keijzer de grootste miste. Leerdam Sport raakte net voor tijd nog de paal.

Beesd pakt dus de volle drie punten tegen Leerdam Sport 4, en klimt weer naar de eerste positie op de ranglijst. Dit komt mede doordat Meerkerk deze week niet in actie kwam. Volgende week staat Theole op het programma, om één uur wordt er afgetrapt in Tiel.