Beesd 2 verslaat Heukelum & hoofdpijn na teamuitje

Heukelum – 4 oktober ’19, in de groepsapp van ’t tweede stuurt Hans Kroeze of het niet leuk is om met z’n allen naar den Bosch te gaan op vrijdagavond 17 januari, de dag daarna zijn we toch vrij. Dit kwam toch iets anders uit, de laatste wedstrijd van 2019 tegen Heukelum werd afgelast, nieuwe datum, zaterdag 18 januari 12:15. Er werd geprobeerd om te verzetten, maar helaas lukte dit niet, vreemd was dat het echte Heukelum 3 een weekend weg was, en we dus helemaal niet tegen dit team moesten, dit werd een combinatie van Heukelum 2 en 4, ook leuk!

Den Bosch werd geschrapt, en een rustig avondje noot werd ingepland voor de 17de. Jakob zorgde voor de hamburgers naar ieder wens, geen ui voor Jelle, geen ui, sla, komkommer, augurk, ei, tomaat en brood zonder pitjes voor Mathé. Het werd een zeer gezellige avond, waar de meeste de volgende morgen pas achter kwamen.

Om iets over 12 werd er afgetrapt, op een drassig hobbelig veld in Heukelum. Het eerste half uur speelden Beesd vooral tegen zichzelf. Ook al waren de eerste kansjes voor Beesd, kopballen van Leroy en Koen, was het veldspel niet al te best. Dat uitgerekend de ene nuchtere op het veld een foutje beging, had ook niemand verwacht, een uittrap van doelman Meijvogel kwam in de voeten bij de Spits van Heukelum, die er 1-0 van maakte. Daarna leek Beesd wakker, en begon het beter te voetballen. Jens Kroeze kopte een voorzet van Lucas de Bruin net over. Even later was het Lucas de Bruin zelf die Beesd naast Heukelum kopte, hij knikte een voorzet van Hans Kroeze netjes binnen. Net voor rust kwam Beesd zelfs nog op voorsprong, na een slim steekpassje van Koen Vissenberg was het Jens Kroeze die met een vernietigend schot de keeper kansloos liet.

Net na rust kwam Beesd beter uit de startblokken. Koen Vissenberg raakte al snel de paal. 10 minuutjes later was het Igor Bassa die uit een hoekschop scoorde, en Beesd op een 1-3 voorsprong schoot. De merkwaardigste goal kwam dit weekend van Hans of Elmar, de discussie is nog steeds gaande.. Een vrije trap van Hans Kroeze werd op komische wijze gelost door de keeper van Heukelum, waarna Elmar Dokman het meest attent was, om de bal over de doellijn te glijden. Of de bal over de lijn is zullen we nooit weten, de filmrol van de VAR liep vast, dus de beelden zijn verloren gegaan. 5 minuutjes later slalomde Jeroen van Gameren door de verdediging, toen hij ook de keeper voorbij was gedribbeld, maakte hij er 1-5 van. Met nog 20 minuutjes te spelen lijkt er geen vijltje aan de lucht voor de mannen van Kroeze en Bronk, maar schijn bedriegt. Nog geen minuut later na het doelpunt van Buik, maakte Heukelum er 2-5 van. Vanuit een vrije trap werd het ook razendsnel 3-5, en nog geen 5 minuten later stond het 4-5. Met nog ongeveer 5 minuten te spelen werd het toch billen knijpen voor Beesd. Vanuit een vrije trap gooide Jeroen van Gameren voor de tweede keer de wedstrijd op slot, 6-4. Hierna vond de scheidsrechter het wel welletjes en floot af.

Hoofdcoach Kroeze was blij en opgelucht met de overwinning, “Je weet nooit hoe het elftal zo’n avond verwerkt, ze werden flink op de proef gesteld, maar hebben het stuk voor stuk goed gedaan.”. Hoofdcoach Bronk was vooral te spreken over een invaller, “Na zo’n moeilijke eerste helft zie je dat Mathé Nab in de tweede helft de kar trekt, het verbaast mij niks als Nab nog dit seizoen een stapje hoger gaat.”.

Na een klein biertje in de kantine van Heukelum keerde het 2de huiswaarts. Volgende week mag Beesd naar Dalem, hier wordt er om 15.15 gespeeld tegen GJS 5.