Beesd 2 recht rug na misdragingen Kroeze en Spronk

Dalem – Na de moeilijke wedstrijd van vorige week, reist Beesd 2 vandaag af naar Dalem. De volle verantwoordelijkheid ligt vandaag bij Hoofdcoach Kroeze, dit omdat Hoofdcoach Bronk geniet van een weekendje weg. Kan Kroeze met deze druk omgaan, of morsen de mannen van het tweede belangrijke punten?

Rond 3 uur werd er afgetrapt op een ijskoud kunstgrasveld in Dalem. Zoals hoofdcoach Kroeze had voorspeld was GJS een stugge tegenstander. De thuisploeg richtte zich vooral op het verdedigen en probeerde er af en toe uit te komen met een counter. Beesd probeerde daar tussendoor te voetballen, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Het waren niet verassend de 2 beroepsmissers van Beesd de eerste kansen om zeep hielpen, Jasper van Bremen schopte in de grond oog in oog met de keeper, en Koen Vissenberg schoof de bal naast. Hans Kroeze leek na een half uur spelen Beesd op voorsprong te zetten, na een mooie aanval via Jasper van Bremen liet hij de keeper kansloos. Echter stond de grensrechter te vlaggen, ondanks dat Hans 1 meter achter zijn man startte, keurde de scheidsrechter de bal toch af. Jeroen van Gameren kreeg een halve kop kans, die hij net naast kopte. Zo gingen beide ploegen met de brilstand aan de thee.

In de tweede helft gaf Beesd nog meer gas, en dit resulteerde tot kansen. Pas na ongeveer 20 minuten was het eindelijk raak voor de mannen van coach Kroeze. Het was Jeroen van Gameren die de score opende. Vijf minuten later zette GJS een aanval in, de aanvaller stond zeker één meter buitenspel, ondanks het vlaggen van vlaggenist Rik Spronk mocht de aanval verder. De spits omspeelde doelman Meijvogel, en tekende voor de 1-1. Spronk stond nog steeds met zijn vlag omhoog, maar de scheids gaf geen krimp. De scheids vertelde aan Spronk dat hij het onmogelijk kon waarnemen, omdat de spits achter de man stond, klinkklare onzin, en grens Spronk gooide kwaad zijn vlag richting de grond. Ook langs de zijlijn was er woede, enkele waren al onderweg naar de kleedkamer. Na een paar minuutjes was de rust niet wedergekeerd, maar gingen we toch verder met voetballen. En na tien minuten kwam Beesd weer een beetje aan voetballen toe. Chimpy volleerde de bal snoeihard achter de goalie, en zorgde voor gerechtigheid aan Beesdse kant. Geen 3 minuten later kopte Jeroen van Gameren een bal door naar Hans Kroeze, hij trok de bal weer terug naar Jeroen, en de spits liet de keeper kansloos, 1-3. 5 minuten voor tijd gaf Tim Kruissen een wereldbal aan Hans Kroeze, welke hij koeltjes afmaakte. GJS maakte nog de 2-4, maar niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde.

Met drie punten in de tas keert Beesd huiswaarts. Een hele lastige middag voor de mannen van Kroeze, maar opgelucht kon de coach weer richting het pittoreske Asperen.