,

Beesd 2 laat zien wat veerkracht inhoudt en beloont zich zelf daarmee met een punt

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Na in de eerste seizoenshelft niet in de top 6 te zijn geëindigd, zijn de mannen van Beesd 2 helaas niet in de promotie poule beland.

Dat er weer een tijd niet gevoetbald was, was dan ook zeker te zien aan het spel van Beesd. Trainer Carl Kroeze kwam met een nieuw strijdplan wat helaas niet helemaal goed uitpakte. Brederodes 2 begon de wedstrijd een stuk scherper. Na een fout achterin kwam Brederodes er gemakkelijk doorheen en zorgden zij op dat moment voor de verdiende 0-1. Helaas had Beesd 2 hierop geen antwoord en volgde al snel de 0-2. Een schot dicht op doel wist Hidde helaas niet te pareren en belanden tegen de touwen aan. Na deze 0-2 achterstand na een half uur spelen besloot Carl het weer om te gooien naar de vertrouwde opstelling. Beesd kwam meteen beter uit de voeten en kreeg dan ook steeds meer kansen. In de 43e minuut kon Hans dan ook aanleggen voor een vrije trap op de hoek van het zestien meter gebied welke hij prachtig binnen wist te schieten. Een belangrijk doelpunt wat er voor zorgde dat Beesd met een 1-2 achterstand de kleedkamer kon opzoeken.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als waar het in de eerste helft was geëindigd. Beide teams hadden kansen, maar geen enorm grote kansen. Wel regende het in de tweede helft met kaarten omdat het spel steeds fysieker werd. Na een aantal kansen over en weer wist Beesd via Chimpy dan toch te zorgen voor de gelijkmaker nadat hij de bal simpel kon intikken vanaf de tweede paal. Na 2 kaarten voor beide ploegen stonden de mannen van Brederodes de laatste tien minuten nog met 10 man doordat een speler met een 2e gele kaart het spel moest verlaten. Echter wist Beesd hier niet van te profiteren en bleef het bij een 2-2 eindstand.

Zoals altijd ook in dit verslag weer het scherpe verslag op de wedstrijd van Mels:
“Prima wedstrijd, al snel op 2-0 achterstand maar door een mooie vrije trap die de 2-1 veroorzaakte werd het toch nog spannend.
In de 2de helft viel het volgende goal voor vvbeesd waardoor de stand op 2-2 werd gezet en voor de rest van de wedstrijd niet meer veranderde. Ik heb gelukkig heel de wedstrijd mee mogen doen. Niet in het veld maar wel op de lijn met de vlag in mijn hand. Logisch als je afgelopen week niet mee traint.”

Helaas volgende week door omstandigheden een vrij weekend, maar op 11 februari zal er om 13:30 weer worden afgetrapt thuis tegen Lekvogels 2.