,

Beesd 2 boekt een knappe overwinning uit in Gameren tegen GVV’63

Voor de mannen van het tweede stond vandaag een belangrijke wedstrijd te wachten. Na 3 wedstrijden, waar de punten voor het grijpen lagen. Was het dan echt een keer de noodzaak om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander. Tegen het snelle GVV’63 begon Beesd dan ook goed. Al vroeg in de wedstrijd kwam Beesd meteen al met dreiging uit een corner die helaas werd gepareerd door de keeper. Zo wist Beesd ook verdedigend goed zijn mannetje te staan. Met het snelle spel van GVV’63 werd er een aantal goed doorheen gevoetbald maar Beesd zat er fel op waardoor GVV’63 tot weinig doelpogingen kwam. Igor was nog wel een keer gevaarlijk in de eerste helft nadat de bal uit een indraaiende voorzet ineens op de lat belande. Echter bleef het niet helemaal vriendelijk tot de rust zowel Sven als een speler van Gameren ging de kleedkamer in bij rust met geel. Vlak voor het rust signaal kreeg Beesd via Hans nog een goede kans via een vrije trap, welke helaas in de muur belanden.
Na rust was het spelbeeld anders. De mannen uit Gameren kwamen goed uit de thee en hadden dan ook een niet te missen kans op 1-0. Gelukkig voor van Zoelen zag hij deze bal die twee meter voor het doel werd in geschoten over gaan. Kort daarna werd de 1-0 gemaakt. Door goed oplettendheid werd deze afgevlagd door Xem, waardoor Beesd goed weg kwam en de score 0-0 bleef. Dit tot onvrede van meerdere spelers van GVV’63, waardoor eentje met geel werd bestraft. Kort daarna deed Beesd wat het moest doen. Een perfecte voorzet van Bram Kroeze werd in het eigen doel gewerkt waardoor Beesd de wedstrijd met 0-1 leidde. Beesd diende enkel nog de pot dicht te houden, wat gebeurde. Mede door goed verdedigend werk en een aantal merkwaardige reddingen van Jelle wist Beesd met 0-1 te winnen in Gameren. Opmerkelijk was nog dat Mels bang was om in te vallen, Rik van Zandwijk voor de wedstrijd geblesseerd uitviel en ook nog is zijn shine wou door viceaanvoerder genoemd te worden op de social media accounts van v.v. Beesd.
Het wekelijkse rubriekje van Mels en Guus kan ook niet uitblijven in dit verslag. Met een scherpe analyse kwam er een terechte MOTM uit.
Mels: Het is dan eindelijk zover!! Het lange wachten is voorbij. Ons Carl heeft met zijn tactisch brein de 3 punten in de tas gestopt en mee terug naar sportpark molenzicht gebracht.Mijn wedstrijd was wel alleen de laatste 5 minuten maar wel genoten van de pot. Nu kijken of we dit volgende wedstrijd door kunnen zetten!
Guus: Na al het lange wachten zijn daar toch de 3 punten binnen gesleept. Een hele hoop opluchting bij iedereen nu we van de 0 afzijn. De wedstrijd op zich was in balans, beide teams lieten verschillende kansen liggen. Toen bij GVV de eigen goal viel, gingen ze voorin forceren. Dit is goed opgepakt als team. Nu doorpakken en op naar het kampioenschap.
Man of the match:
Xem van Dijk
Door een scherpe blik van de slimme grensrechter Xem van Dijk werd een doelpunt van GVV’63 afgekeurd, hij heeft deze wedstrijd niet gespeeld maar alsnog de man of the match!
Volgend weekend is er een weekendje vrij voor de mannen van het grote 2. Daarna volgt een lastig schema voor het grote 2e met als eerste twee tegenstanders Desk 2 en OJC Rosmalen 2. Gelukkig hebben de scouts al genoeg info over deze tegenstanders achterhaald.