,

Apathisch Beesd terecht onderuit in derby

Na de afgetekende 10-1 overwinning op OSC’45 stond vandaag voor Beesd de derby op het programma. Met de fiets werd vol goede moed de rit naar Rumpt gemaakt, maar op het veld bleek daar helemaal niets van terug te zien. Na 90 minuten stond er een verdiende en duidelijke 4-1 stand op het scorebord voor Rhelico.

Net als tijdens de seizoensopening waren de omstandigheden perfect voor een mooie pot voetbal, maar net als toen hield het voetballend eens te meer niet over in de derby. In de eerste helft hebben beide ploegen de grootste moeite om drie passes achter elkaar naar dezelfde kleur te spelen en behalve het heerlijke voorjaarszonnetje is er voor het in grote getale gekomen publiek weinig te genieten. Kleine kansen zijn er wel over en weer in de eerste helft. Een volley van Bram Wakker is zuiver en hard, maar niet ver genoeg in de hoek om het keeper Michel Kuipers moeilijk te maken. Niet veel later kan Nick van Gameren van rand 16 uithalen, maar gaat zijn schot naast en hierna is het de spits die na een goede individuele actie in het zijnet schiet. Aan de andere kant kan rechtsbuiten Ferry van Asch na slordig balverlies van Beesd opstomen richting de goal, maar op het stroeve kunstgras krijgt hij de bal niet goed mee en gaat een goede mogelijkheid daarmee verloren voor Rhelico. Een 0-0 ruststand is een logisch gevolg van 45 minuten abominabel voetbal.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld, al is het Rhelico dat beduidend meer energie in de wedstrijd legt dan het fletse Beesd. De ploeg van Dick Wammes laat geen moment deze middag zien dat men koste wat kost de punten op wilt halen. Niettemin zijn de eerste grote kansen voor Beesd. Eerst is het linksbuiten Jarno van de Water die na een dieptebal zijn directe tegenstander Bas van Rijnsbergen te snel af is, maar zijn schot in de korte hoek kan door Michel Kuipers tot hoekschop verwerkt worden. Luttele minuten later is het Nick van der Burg die een voorzet vrij kan inkoppen, maar hij kan de bal niet genoeg drukken waardoor deze over het doel zeilt. Waar Beesd verzuimt de wedstrijd open te breken, doet Rhelico dat wel bij de eerste beste mogelijkheid. Linksbuiten Glenn van Gelderen heeft een goede actie in huis en kan daardoor van rand 16 vrij uithalen. Zijn schot in de verre hoek is keeper Niels Nieuwenbroek te machtig en zo zet hij tot grote vreugde van de Rumptse supporters Rhelico op voorsprong. Beesd moet in de achtervolging en komt al snel op gelijke hoogte. Na een scherpe vrije trap van Kevin Spronk zit Michel Kuipers mis en plompt valt de bal voor de voeten van Jorn van den Broek en deze benut het buitenkansje, 1-1. Lang kan Beesd niet genieten van de gelijkmaker, want binnen hooguit twee minuten pakken de gastheren weer de leiding. Weer is het Glenn van Gelderen die van ver vrij kan uithalen en Niels Nieuwenbroek verrast met zijn poging in de korte hoek en zo Rhelico weer de leiding schenkt, 2-1. Bij Beesd is het geloof, als dat er al was op enig moment deze middag, weg in een resultaat en de 3-1 en daarmee hattrick van Van Gelderen en de 4-1 van topscorer Ferry van Asch (een fraaie trap vanuit een moeilijke hoek) strooien nog wat extra zout in de Beesdse wonden.

Een verdiende nederlaag voor Beesd in derby waar het geen minuut heeft laten zien te willen winnen. Verliezen kan, maar het gebrek aan overtuiging en inzet, zeker in een derby, mag Beesd zichzelf aanrekenen. Door de overwinning van Rhelico wippen de buren bovendien over Beesd heen op de ranglijst met 1 punt meer. De brede middenmoot blijft onveranderd in de 4e klasse en dus is er voor Beesd nog niks verloren dit seizoen. Dan moet de ploeg zich wel herstellen de komende week en revanche nemen voor de wanvertoning vandaag. Volgende tegenstander is RKSV Margriet uit Oss waarvan eerder dit seizoen met 4-3 verloren werd. Aftrap is om 14.30 op Sportpark Molenzicht te Beesd.