Na vorige week in onze eerste thuiswedstrijd gelijk gespeeld te hebben met 3-3 tegen GJS na een 3-0 achterstand, dit weekend onze tweede thuiswedstrijd tegen Lekvogels. Door afwezigheid van onze verslaggever tijdens de wedstrijd tegen GJS hier helaas geen verslag van, wel nog even de doelpuntenmakers. Goals kwamen op naam van Mandy (2x) en Anne.

Vooraf aan deze wedstrijd eerst nog even een officiële gelegenheid, waarbij Ronald Bolenius van Ribo uit Gorinchem aanwezig was om op met het team in de nieuwe tenues op foto te gaan. Ronald en Marjan namens het hele team nogmaals dank voor de sponsoring.

Na alle plichtplegingen kon de wedstrijd beginnen en trapte Lekvogels af voor het begin van de wedstrijd. Een wedstrijd, welke mede door de stevige wind van beide kanten slordig begon. Toch wisten onze meiden het initiatief te nemen, zonder echt tot kansen te komen. Lekvogels wist nauwelijks gevaarlijk te worden en beperkte zich vooral tot verdedigen. Bij één van de spaarzame uitvallen wist Lekvogels, door hun beste speelster, in de 14 minuut op een 0-1 voorsprong te komen. We bleven de overhand houden maar wisten niet dicht genoeg bij het doel van de tegenstander te komen. Dit werd mede veroorzaakt door het “slordige” spel, waarbij we vooral vergaten om de bal eerst aan te nemen. Toch kwamen we halverwege de eerste helft bijna op gelijke hoogte, echter kwam een goed genomen vrije trap van Maud via de binnenkant van de paal weer terug het veld in.

Lekvogels wist niet echt gevaarlijk te worden en werd steeds verder achteruitgedrukt. Vooral de gevaarlijke spits werd vakkundig door Nancy uit de wedstrijd gespeeld en wist zij er toch tussen uit te glippen was daar altijd nog Loes welke haar doel verder schoon wist te houden. 10 minuten voor rust was het toch raak, na een goede individuele actie speelde Noa zich op rand zestien goed vrij en wist met een geplaatst schot het net te vinden. Voor rust wisten beide ploegen niet meer gevaarlijk te worden, zodat we met een 1-1 stand de thee op gingen zoeken.

Goed om te horen dat de meiden zelf in de rust aangaven wat er niet helemaal goed ging de eerste helft en afgesproken om hier de tweede helft meer aandacht aan te geven. Veld “groot” houden en vooral eerst de bal aannemen voordat we er iets mee gaan doen.

Ook de tweede helft namen we gelijk het initiatief en wisten we Lekvogels goed onder druk te zetten. Mooi om te zien dat in de rust gemaakte afspraken de tweede helft goed uitgevoerd werden waardoor

we via goed uitgespeelde aanvallen diverse kansen creëerden. Kansen voor Daisy, Mandy en Anne verdiende een beter lot. De keepster van Lekvogels, welke in de eerste helft onzeker oogde was de tweede helft goed op dreef en wist met enkele goede reddingen doelpunten te voorkomen.

In de 25ste minuut was het dan toch raak, na een mooie aanval wist Mandy de bal bij Maud te krijgen, wie de bal met een mooi lob van een meter of 25 in het doel wist te krijgen, 2-1.

Ook hierna bleven we goed voetballen en wisten nog een aantal mooie aanvallen op de mat te leggen, echter tot grote kansen leidde dit niet meer. Vlak voor tijd wist Lekvogels nog een keer gevaarlijk te worden, echter door goed verdedigend werk van Melanie konden we een doelpunt voorkomen.

Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de meiden met een tevreden gevoel onder de douch stappen.

Echt super om te zien dat jullie, hetgeen in de rust besproken was in de tweede helft wel goed uitgevoerd hebben, gefeliciteerd met dit mooie resultaat meiden.

Ben Frehe

Zondag 22 oktober