,

Beesd geeft 3-1 voorsprong uit handen

Na ruime nederlagen tegen Groot-Ammers en Peursum was vandaag nummer 3 Herovina de opponent. Uit werd er ruim verloren en op basis van de stand op de ranglijst beloofde vandaag weer een moeilijke dag te worden voor Beesd.

Doordat er weer flink wat regen was gevallen de afgelopen week moest er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Vanaf de aftrap is duidelijk dat Beesd uit is op eerherstel, nadat men zich vorige week wel heel makkelijk te kijk liet zetten de tweede helft tegen Peursum. Met veel energie en beleving is de thuisploeg de eerste helft de bovenliggende partij en men ligt bij vlagen ook goed voetbal op de mat. Al snel komen de eerste kansen voor Beesd en al vroeg volgt de openingstreffer. Na een mooie aanval over verschillende schijven komt de bal voor de voeten van Kevin Spronk. Met een goede kapbeweging legt hij de bal voor zijn linker en zijn harde pegel is de keeper te machtig die de bal door zijn benen ziet verdwijnen en het netje laat bollen. Gesterkt door de voorsprong en het wedstrijdbeeld gaat Beesd op zoek naar meer en een tweede treffer volgt snel. Na goed doorzetten van Sven van den Broek op de linkerflank komt de bal bij Nick van der Burg. Ook hij besluit eerst de bal goed te leggen met een kapbeweging en doordat zijn schot getoucheerd wordt, is de doelman kansloos, 2-0. In het vervolg van de eerste helft krijgt Beesd nog enkele (kleine) kansen en probeert Herovina wel nog een aansluitingstreffer te maken, maar echt gevaar blijft uit. Zo is 2-0 ook de ruststand.

In de tweede helft is duidelijk dat Herovina zich niet nog een keer 45 minuten zo gaat laten aftroeven en beginnen de gasten met veel druk naar voren met opportunistische lange ballen. Bij een scrimmage na drie minuten is men al dicht bij de 2-1, maar met kunst- en vliegwerk houdt Beesd voorlopig de ‘0’. De eerste grote kans voor Beesd laat niet lang op zich wachten. Na slordig balverlies in de opbouw van Herovina kan Jens Kroeze de bal meegeven aan Jarno van de Water. Deze omspeelt de keeper, maar hij treuzelt te lang om de bal in het lege doel te schuiven, waardoor een verdediger van Herovina nog kan herstellen en zo gaat een levensgrote kans verloren. Dat hierbij toch wel een overtreding gemaakt wordt, wuift de eigenzinnige scheidsrechter weg. Dat uit de tegenstoot Herovina een vrije trap krijgt en deze via de lat in de rebound benut kan worden, maakt het nog net wat zuurder. In plaats van 3-0 staat er een 2-1 op het scorebord. Beesd laat de kopjes, in tegenstelling tot een week eerder, niet hangen en zoekt volop de aanval. Na ongeveer 70 minuten wordt het elftal hiervoor beloond. Na een aanval over links wordt goed de volledig vrijstaande Nick van der Burg op rechts gevonden. Na weer een sterke individuele actie kan hij vrij met links uithalen en zet Beesd op een 3-1 voorsprong. Hierna trekt Herovina alle registers open om een resultaat te halen. De dug-out en spelers zijn continu bezig met de scheidsrechter, die een prima eerste helft floot, maar zichtbaar moeite heeft met de wedstrijd onder controle te houden. Dat niet veel later Herovina een gemakkelijke penalty krijgt, waar Beesd deze eerder niet krijgt, is hiervoor tekenend. Met een harde, maar faire tackle op de bal van Sven van den Broek gaat een Herovina speler kermend naar de grond en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Kevin Steenbruggen laat Timo Torsy kansloos en zo staat het 3-2. In de laatste vijf minuten kantelt de wedstrijd volledig in het voordeel van Herovina. Na een lange bal valt deze tussen de uitgekomen keeper Torsy en spits Steenbruggen. Deze komt minstens zo hard in op de bal als eerder Sven van den Broek waar Beesd een penalty voor tegen kreeg en raakt behalve de bal ook vol keeper Timo, maar in plaats van een vrije trap voor Beesd mag dit wel van de scheidsrechter en rolt de bal in het lege doel. In de slotfase pakt Herovina nog de volle buit door een vrije trap vanaf 40 meter op goed geluk richting doel te trappen. Door de wind gedragen zeilt deze over Timo heen en zo staat Beesd, volledig onverdiend, met lege handen. In de slotfase loopt Daan Pellicaan nog tegen een tweede gele en dus rode kaart aan.

Zo verliest Beesd voor de derde keer op rij, maar kan men wel terugkijken op een goede wedstrijd en moet het daar moed uit putten. Dat zal ook nodig zijn, want aankomende zaterdag komt het al maandenlange ongenaakbare Unitas op bezoek in Beesd. Aftrap is om half 3 op Sportpark Molenzicht, hoewel het officieel een uitwedstrijd is, maar deze eerder in het seizoen op verzoek van Unitas omgedraaid is.