Beesd – Na weer een bewogen week in de Beesd 3 soap stond op zondag natuurlijk weer een potje voetbal op het programma. Een moeilijke uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie was de klus die geklaard moest worden. Op voorhand natuurlijk een lastige tegenstander, maar de aanvangstijd van de wedstrijd leek het lastigste struikelblok te zijn.

Om kwart voor 9 was de bedoeling dat er verzameld werd op Sportpark Molenzicht. Ikzelf was al een beetje aan de late kant, maar tien minuten voor de deadline arriveerden ik samen met doelman Wesley van de Werken in de kantine. Er was nog helemaal niemand te bekennen, en eigenlijk wisten we al dat dit nooit goed kon gaan. Een klein half uurtje later zaten er 7 spelers in de kantine, en werd bijna de helft gemist, mede door late afmeldingen. Jan Kroeze kwam net iets voor 9 aan op het Sportpark en was zich van geen kwaad bewust, “9 uur aanwezig toch?”, het eerste 5-je was binnen. Martijn Kroeze, Mathé Nab, en Marc de Keijzer werden gebeld, en 3 keer werd er opgenomen met een slaperige stem, die lagen nog in bed. Wordt het dan zo’n dag? Ja het wordt zo’n dag, een half uur later dan gepland kon er dan eindelijk vertrokken worden.

Eenmaal aangekomen in Sint Michielsgestel werd er duidelijk waarom Marc de Keijzer iets later was, schijnbaar had hij iets verkeerds gegeten, wat nu nog steeds op het parkeerterrein van Sint Michielsgestel te bewonderen is. Een déjà vu momentje voor Rik Spronk trouwens.

Om 09:52 werd er begonnen aan de warming-up en om 10 uur werd er afgetrapt door de leidsman van deze wedstrijd. Beesd legde een keurige eerste helft af op het kunstgrasveld, misschien wel de beste van deze competitie. Al snel stormde Jan Kroeze op vanaf de vleugel en zette de bal voor, de afvallende bal was voor Mathé Nab, hij schoot onberispelijk raak! Helaas kon er niet lang van de voorsprong worden genoten, de thuisploeg stelde snel orde op zaken, en maakten de 1-1. Allebei de ploegen hadden kansen, maar er werd niet meer gescoord.

In de tweede helft kwamen er bij de thuisploeg een aantal jonge renpaarden in, en bij Beesd raakten beetje bij beetje de tank op. Een half fitte Michel van der Gun die de vorige dag een klein stukje gelopen had, Adri-Jan Arissen had het strijdtoneel al verlaten, en ook Jan Kroeze moest helaas met een verrekte knie van het veld. Hierdoor moest Beesd een aantal doelpunten toestaan, ongeveer 6 of 7. Good old Michel van Alphen deed nog iets terug voor Beesd, door een vrije trap schitterend in de hoek te krullen, maar helaas floot de scheidsrechter deze kinderachtig af.

Weer geen punten voor Verwolf en zijn mannen. Toch lijkt de stemming goed in het elftal, “We hebben nu alle bovenste tegenstanders gehad, vanaf nu gaan we vlammen”, aldus de hoofdcoach. En het klopt, volgende week komt OJC Rosmalen op bezoek op Sportpark Molenzicht, de nummer ener laatst van de competitie. Een echte degradatiekraker waarbij de belangen hoog zijn, kan Beesd een eerste stap doen om de rode lantaarn de deur te wijzen? Er wordt afgetrapt om 12:00, en er is kans op een Beesdse heksenketel, dus dit wil je niet missen!