Tiel – In de nacht van maandag 25 september is er een arrestatie verricht bij een woning aan het dorpsplein. Verdachte en tevens hoofdcoach van Beesd 3 Japie V. is meegenomen voor een uitgebreid verhoor op het politiebureau in Geldermalsen. Om dinsdag rond de klok van 13:00 is de oefenmeester van Beesd 3 weer op vrije voeten gekomen, verdachte in de Matchfixing zaak is hij echter nog wel.

De alarmbellen gingen rinkelen toen er op Unibet een vreemde voorspelling RKTVC 3 (11-0) Beesd 3 binnen kwam, toen deze voorspelling ook echt uitkwam was de KNVB genoodzaakt om vervolgstappen te nemen. Of er ook andere spelers van Beesd 3 betrokken zijn is nog niet bekend, en wordt onderzocht.

Laten we bij het begin beginnen. Na het mislopen van de volgende ronde van de beker kan Beesd 3 zich volledig concentreren op de competitie. Eerste horde hiervan, RKTVC 3 uit. Opmerkelijk was het selectiebeleid van Verwolf, hij liet namelijk 3 van de 4 doelpuntenmakers in de beker buiten de wedstrijdselectie, namelijk Adri-Jan Arisse, Marco Kroeze & Marc de Keijzer. Nummer 4 Jan Kroeze werd in de rust naar huis gestuurd door de hoofdcoach.

De wedstrijd begon en al snel leek Beesd aan een kansloze missie te zijn begonnen. De ene bal na de andere bal vloog achter doelman Jelle, die echt wel zijn best deed. Al snel stond het 9-0 in het voordeel van de thuisploeg. Opvallend was het eigen doelpunt van Mark Tuller, ook hij is verdachte in de zaak van de KNVB.

In de tweede helft kwam Beesd beter uit de verf, er kon zelfs af en toe naar elkaar worden overgespeeld. Helaas werden er nog 2 treffers geïncasseerd, maar dit was al vele malen beter dan de 9 doelpunten van de eerste helft.

Een valse start voor Beesd 3, maar deze tegenstander was echt een maatje te groot voor de rood-zwarten. Al snel ligt de focus op volgende week, dan komt namelijk RKKSV 2 op bezoek op Sportpark Molenzicht.

Hoofdcoach Verwolf kregen we helaas niet te spreken, zijn advocaat liet het volgende weten, “Mijn cliënt en ik zijn op dit moment alle feiten aan het verzamelen, of hij zondag langs de lijn zal staan is onbekend, maar we gaan er wel vanuit.”.