Beesd – Na de nederlaag in Hedel vorige week stond de eerste thuiswedstrijd op het programma. Het altijd lastige DSC komt op bezoek op het altijd sfeervolle Sportpark Molenzicht. Met een heerlijke zonnetje werd er om 12 uur afgetrapt op Molenzicht.

Beesd domineerden een groot gedeelte van de eerste helft. Er kwamen een aantal grote kansen voor Hans, Jos & Bram, maar zij wisten op dat moment niet te scoren voor Beesd. Een goede loopactie van Marco Kroeze was DSC te machtig, de verdediger kon Marco enkel stoppen om een kwartier lang aan zijn shirt te hangen, de scheidsrechter kon niks anders dan de bal op de stip te leggen. Hans Kroeze faalde niet vanaf 11 meter, en zette Beesd op een 1-0 voorsprong. Wat kleine kansjes voor DSC in de eerste helft, maar een echte dreiging was dit niet.

In de tweede helft was DSC de betere ploeg op Sportpark Molenzicht. Toch kwam Beesd er een aantal keer gevaarlijk uit. Na een goede actie vanaf de linkerkant speelde Jordi van de Water prachtig Marc de Keijzer vrij, die de bal daarna in de doel kon schuiven, 2-0 voor Beesd. Hierna werd het vooral tegenhouden voor de ploeg van Hoofdcoach Kroeze. De grootste vriend van doelman van Soelen was in de tweede helft de aluminium staaf boven zich, 2 maal kaatste de bal terug het veld in via de lat. De verdediging van Beesd hield keurig de zaakjes op orde, en stelde de drie punten veilig.

De eerste overwinning van het seizoen is binnen, en de bezoekers keerden tevreden huiswaarts van Sportpark Molenzicht. Volgende horde voor Beesd is GVV in Geldermalsen. In deze derby gaat Beesd opzoek naar de volgende drie punten!