Dordrecht – Na het verlies van vorige week tegen Mec’07, lijkt Beesd al vroeg afscheid te moeten nemen in het bekertoernooi. Alleen als Mec’07 verliest en Beesd met minimaal 4 goals verschil wint, is er uitzicht op de volgende ronde.

Om 12 uur werd er afgetrapt aan de Krommedijk in Dordrecht. Het duurde ongeveer 10 minuutjes voordat Beesd in de wedstrijd kwam. Hans Kroeze prikte na ongeveer een kwartier spelen de bal perfect in de lange hoek, en zette de bezoekers op 0-1. 10 minuten later werd diezelfde Kroeze diep gestuurd vanuit achteruit, ook deze keer faalde hij niet, en liet de keeper van RDC kansloos. Marco Kroeze, die vorige week niet al te scherp was in de afronding, was deze week een stuk meer op dreef. In vrij korte tijd verdubbelde hij de score naar 0-4, en bracht Beesd in een zetel. RDC kwam er maar één keer gevaarlijk uit, maar doelman van Soelen keerde deze uitstekend.

In de tweede helft werd het spel van Beesd iets slordiger. Leroy Bronk raakte de lat, en een prachtige aanval via Randy & Dyon werd helaas niet afgerond. Grote kansen voor RDC kwamen er niet, en zo won Beesd met 0-4 in Dordrecht.

Het klusje voor Beesd 2 was geklaard, winnen met 4 doelpunten. Maar omdat Right ‘oh 3 met 1-2 wist te winnen in Maurik, mag Beesd zich toch opmaken voor de volgende ronde in de KNVB beker. Het kratje bier gaat naar Geertruidenberg, en de voorbereiding voor de volgende ronde is al in volle gang.

Deze week begint de competitie voor Beesd 2. Een lastige uitwedstrijd in Hedel staat de mannen van Hoofdcoach Kroeze te wachten. Grootste tegenstander lijkt op voorhand de tijd, er wordt namelijk al om 10 uur afgetrapt.