Orthen – De eerste finale van Beesd ging helaas verloren in Kerkdriel. Vandaag moest het gebeuren tegen OSC’45, de nummer ener laatst van de competitie. De verwachtingen waren torenhoog. Mathé Nab had een aantal dagen van te voren laten weten, dat hij de sterspeler van Beesd 3 is, met de meeste techniek. Jan Kroeze had zijn eigen methode om zich voor te bereiden op deze belangrijke wedstrijd, hij ging namelijk naar yoga, om zich te ontspannen.

Met de rode lantaarn vertrok Beesd naar het zuiden. Op een ijselijk hard veld werd er om 11 uur afgetrapt. Beesd begon erg sterk aan de wedstrijd, Rik Spronk kopte de lat bijna in tweeën uit een corner, en Tim Kruissen schoot een levensgrote kans net over het doel. Gelukkig voor OSC’45 hielp de scheidsrechter ze een handje. Tim Kruissen werd voor praten met geel aan de kant gestuurd, Jos mocht iets later ook inrukken met een gele prent, terwijl een middenvelder van OSC’45 mocht blijven staan na een charge op Jan Kroeze, die hierdoor het veld moest verlaten. Via een buitenspelgoal kwam OSC’45 op een 1-0 voorsprong, de grens vlagde, de spits gaf het zelf toe, maar toch keurde de scheidsrechter het doelpunt goed. Net voor rust schopte de geïrriteerde spits van OSC’45 Jelle nog bijna in tweeen, maar met slechts geel, kwam hij hiermee goed weg.

In de tweede helft werd de wedstrijd iets rustiger, Beesd ging op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen kwamen er helaas niet. Door een snelle vrije trap, en geslaap in de verdediging, maakte OSC’45 de 2-0. Tim Kruissen deed op het einde van de wedstrijd iets terug, na een goede voorzet van Nick Kruissen schoot hij de bal feilloos binnen.

Helaas dus weer geen punten voor Beesd 3. Hoofdcoach Verwolf blijft vertrouwen hebben, “Er komen nog genoeg wedstrijden, Emplina & Theole zijn de volgende tegenstanders, hier liggen volop kansen.”. Aanstaande zondag speelt Beesd uit tegen Emplina, de ploeg waar Beesd net voor de winterstop van gewonnen heeft, kan Beesd wederom de club uit Empel verslaan?