Beesd – Het is weer een tijdje geleden dat er een wedstrijdverslag van Beesd 3 verscheen. Door de euforie van de laatste overwinning is het niet gelukt om eerder een verslag te schrijven, onze excuses hiervoor. Bij deze daarom toch de wedstrijdverslagen van de laatste 2 wedstrijden.

17 december, Beesd 3 – Emplina 3

De wereld stond heel even stil om kwart voor 2 op 17 december 2018, het onwerkelijke was toch echt gebeurd, Beesd 3 pakt de eerste punten van het seizoen! Wat een wedstrijd, wat een spanning, alles zat in dit potje voetbal. We schakelen even terug naar 12:00.

In de eerste helft had Beesd de zaakjes keurig op orde. Door de grote hoeveelheid drank die na de overwinning genuttigd is, is het helaas onduidelijk wie de doelpunten heeft gemaakt. Maar met een luxe 4-1 voorsprong kon Beesd 3 aan de thee.

In de tweede helft kwam de pas getrouwde Michel van Alphen in de ploeg van Verwolf. Een ervaren pion in de verdediging erbij, dan kon het bijna niet meer mis gaan. Helemaal niet toen Adri-Jan de bal prachtig in de kruising schoot. Toch werd het nog even billenknijpen toen Emplina sterker en sterker werd, in mum van tijd scoorden zij drie keer, 5-4! Toch wist Beesd de voorsprong vast te houden tot het einde van de wedstrijd.

In de kantine was het groots feest na de wedstrijd. Het zegt meer dan genoeg als Martijn Kroeze als eerste van het elftal naar huis gaat om 18:00.

2 februari, Beesd 3 – DSC 3

Na een korte winterstop kon Beesd 3 weer aan de bak. Na een glansrijke overwinning tegen Emplina wil de ploeg van Verwolf meer en meer. DSC lijkt de ideale tegenstander om hieraan een vervolg te geven. In de kantine van DSC werd een bakkie koffie gedronken, en Oetelbol gegeten en sommige nuttigden een klein glaasje bier.

De wedstrijd begon en al snel wist iedereen waarom iedereen er altijd zo’n hekel heeft om in Kerkdriel te voetballen, de scheidsrechter. Binnen mum van tijd konden 3 spelers van Beesd 10 minuten pauze houden door een gele kaart. Een vrije trap voor Beesd werd omgebogen naar een vrije trap voor DSC, en met een man meer situatie maakte DSC de 1-0. Beesd kreeg 2 goede kansen, maar helaas verzuimden Marco Kroeze en Mathé Nab om de gelijkmaker binnen te schieten.

In de tweede helft probeerde Beesd weer op zoek te gaan naar de 1-1, helaas werden de kansen die Beesd kreeg niet verzilverd. Geen punten dus voor Beesd in Kerkdriel.

Aankomende zondag speelt Beesd weer een hele belangrijke wedstrijd, uit in Orten. OSC’45 staat namelijk ene laatste met maar één punt voorsprong op Beesd. Kan Beesd 3 de rode lantaarn in Orte laten? We gaan het meemaken!