Deze week stond de wedstrijd tegen de lijstaanvoerder Wilhelmina op het programma. De onderlinge verschillen in de top van de ranglijst zijn klein. We wilden voor een verrassing gaan zorgen. : Winnen van Wilhelmina. Fenne heeft meegedaan met MO-17. Bedankt hiervoor. Isa moest zich helaas afmelden met klachten.

We hadden lekker ingespeeld en gingen nog even naar binnen om de wedstrijd voor te spreken. Boodschap van de coaches was: Goed aannemen en overspelen, indien mogelijk schieten op doel, genieten, acties maken en vooral van eigen kracht uit gaan. We kunnen met elkaar goed voetballen.

We begonnen sterk aan de eerste helft. Er werd goed rond gespeeld. Wilhelmina was echt even zoekende. We drukten gelijk goed door en Fleur maakte met een hard schot de verdiende 1-0. We kregen zelfs kansen op de 2-0. na een kwartier kwam Wilhelmina een stuk beter in haar spel en lieten wij het even afweten. Ze maakten op een mooie wijze de 1-1. Dit was een goed doelpunt van Wilhelmina. Helaas werd het al vrij snel daarna onnodig 2-1 voor Wilhelmina. Dit was ook de ruststand.

In de rust maakten we goede afspraken voor de tweede helft. Het was pas 2-1. Dus we hadden zeker nog wat om voor te gaan in de tweede helft. Alle koppies stonden goed en we gingen er weer tegen aan. Al na een minuut of tien zagen wij dat Beesd moe aan het worden was, terwijl de meiden van Wilhelmina nog energie genoeg hadden. We kwamen achter de feiten aan te lopen. We kwamen niet goed naar de bal met als gevolg dat Wilhelmina de bal makkelijk kon veroveren. We zakten steeds verder in. De verdediging van ons kon de druk niet weerstaan, met als gevolg dat Wilhelmina in het tweede deel van de tweede helft nog drie maal kon scoren. Aanvallend hebben we in de tweede helft te weinig gebracht. Er is in de tweede helft maar 1 of 2 keer op goal geschoten. Uiteindelijk konden we concluderen dat Wilhelmina de bovenliggende partij was en verdiend gewonnen heeft.

Waar moeten we op letten en gaan we op trainen: Korte sprintjes trekken om eerder bij de bal te zijn dat de tegenstander, acties vooruit maken door de aanvallers en het controleren van de bal bij het aannemen.

Tot dinsdag op de training

Groeten de coaches