Vandaag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. We moesten thuis tegen Schijndel spelen. Gelukkig viel het weer alles mee. Er stond wel behoorlijk wat wind, maar het was in ieder geval wel droog.

Op papier zou het een tegenstander zijn waar we van zouden moeten kunnen winnen. Schijndel had namelijk met 8-0 om haar oren gehad van CHC, terwijl wij daarvan vorige week met 2-0 hebben gewonnen.

Na warm gespeeld te zijn begon de wedstrijd om klokslag 11:30 uur. We begonnen met veel inzet en passie. De verdediging van de tegenstander was niet super sterk. Roos had dit al snel door. Ze kwam van achteruit op en maakte haar eerste doelpunt met een fantastisch afstandschot. Dit betekende de 1-0 voor Beesd. Een paar minuten later dacht Lotte, dat kan ik ook. Zij maakte ook met een mooi afstandschot de 2-0. Het ging lekker. Roos had de smaak te pakken en maakt ook de 3-0. Beesd dacht de wedstrijd in de pocket te hebben.

Schijndel had nog wel wat troeven achter de hand. Ze hadden twee speelsters met dispensatie. Een van deze twee speelde voorin en maakte het ons erg moeilijk. Beesd zakte in en Schijndel profiteerde hier optimaal van. Binnen een minuut of tien had Schijndel de schade gerepareerd. Het werd 3-3. Beesd leek weer een beetje wakker geschud. Esther maakte als een echte spits de 4-3. De voorsprong was helaas van korte duur. Schijndel maakt al snel weer 4-4. Dat was ook de ruststand.

In de rust hebben we besproken wat wel en niet goed ging. Wat goed ging waren vooral de eerste 15 minuten van Beesd. Wat niet goed ging was dat een aantal meiden verzaakte op het gebied van inzet. Er werd lang niet altijd voor de bal gevochten en met name waren we steeds te laat bij de bal en werd er ingehouden in de duels. We maakten goede afspraken voor de tweede helft.

De coaches hadden er alle vertrouwen in dat we de tweede helft goed zouden oppakken. Helaas werden we teleurgesteld. De voorhoede kwamen regelmatig dicht bij de goal, maar het lukte niet om een doelpunt te maken. We waren erg slordig in de afronding. De verdediging van Schijndel was de tweede helft echt niet beter dan de eerste helft. Wij waren wel slapper dan de eerste helft. In totaal hebben we wel tien grote kansen om zeep geholpen. Achterin hadden we de handen vol aan de meiden van Schijndel.  Zij maakten doelpunt na doelpunt. Hier konden we zeker niet altijd wat aan doen, want deze meiden waren ook heel erg goed. Met een aantal tegendoelpunten hadden de coaches ook geen enkele moeite mee. Dit had met name te maken met de kwaliteit van de twee meiden van Schijndel die er met kop en schouders bovenuit staken.

Als wij onze kansen benut zouden hebben zou de eindstand heel anders geweest zijn. Uiteindelijke verloren we met 10-4.

Een keer verliezen is geen schande. Wel moet het zo zijn dat we volledige inzet tonen en de wil moet er zijn om te winnen. Dit betekent dat we de duels aan moeten gaan, naar de bal toe moeten komen etc. Dit zijn zaken welke we in de tweede helft gemist hebben. Wij vinden dit erg jammer. Zeker ook voor de meiden welke wel volle inzet hebben getoond en alles hebben gegeven. We noemen geen namen. Iedereen weet voor zichzelf wel of ze er wel of niet alles aan gedaan hebben.

Volgende week willen we een team zien wat voor elkaar door het vuur gaat en er alles aan doet om te winnen. Als het dan niet lukt om te winnen is dat jammer en krijgen jullie een verdiend compliment van de coaches.