Vandaag stond op het programma om tegen de Maaskantse Boys te spelen.

Sinds lange tijd waren we weer eens helemaal compleet. Fenne was terug van een spierblessure. Fijn dat je er weer bij bent.

Voor de wedstrijd hadden we met elkaar het strijdplan voor vandaag besproken. Belangrijke boodschappen waren: Als je NIET aan de bal bent, bent je ook aan het voetballen, probeer zoveel mogelijk eerst de bal aan te nemen en roep naar elkaar om de bal te willen hebben.

Gelukkig hadden we vandaag weer een top scheidsrechter staan die de regels goed kent. Om 11:15 begon de wedstrijd. We hadden er allemaal veel zin in. Dit was gelijk ook te merken. We begonnen heel sterk. Er werd goed overgespeeld en vrijgelopen. Iedereen wilde ook graag de bal hebben. Na een minuut of zeven scoorde Esther fraai de verdiende 1-0. Daarna zakte we iets in en werden soms wat onzeker bij het aannemen en spelen van de bal. Dit was absoluut niet nodig, want we hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen. Op onnodige wijze kwamen we op 1-1. We bleven de rest van de eerste helft het onszelf moeilijk maken. Toch gingen we de rust in met een voorsprong. Sylvie maakte een goede loopactie en scoorde de 2-1. Het was wel fijn om met de voorsprong de rust in te gaan.

In de rust hebben we de meiden het compliment gemaakt dat iedereen hard werkte. We hebben aangegeven dat we weer net zo moesten gaan voetballen zoals de eerste 5-10 minuten. Goed communiceren met elkaar en de bal rond laten gaan. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd.

De tweede helft begonnen we sterk. Er werd goed overgespeeld en hard gewerkt. We hadden de tegenstander behoorlijk onder druk. De keeper van Maaskantse boys moest uitnemen. Ze schoot door het midden. Onze Esther pikt de bal direct op. De keeper stond te ver voor haar goal. Esther zag dit en scoorde met een hoog schot de 3-1. Toen gingen we los. Fleur maakte op rechts een mooie aktie. Even verloor ze de bal maar heroverde deze direct en scoorde de 4-1. TOP!!. Het was nog niet genoeg. Achterin kreeg de tegenstander de bal niet goed weg. Esther zette goed door en maakte de 5-1 en daarna ook nog de 6-1.

Ik heb nu alleen de doelpuntenmakers genoemd. Zonder het goed spel van de anderen hadden zij niet kunnen scoren. Aan iedereen een compliment. Jullie hebben vandaag WEER laten zien dat er echt goed gevoetbald kan worden. Heb vertrouwen in jezelf en ga zo door.

Ik wil Esther en haar familie sterkte wensen. (Esther, knap dat je zo goed gespeeld hebt)