Vandaag stond de wedstrijd gepland tegen BVV uit Den Bosch. Het was goed voetbalweer.

In de voorbespreking werden wat tips door de coaches gegeven aan jullie. Een van de belangrijkste tips was dat wanneer je NIET aan de bal bent je wel mee  moet voetballen. Hierbij werd vrij lopen bedoeld, een loopactie maken en elkaar coachen. Voetballen doe je niet alleen met de bal maar ook met koppie koppie!!

Na ingespeeld te hebben startte om 10:00 uur de wedstrijd: We namen direct het initiatief. Roos kwam voor het eerste mee naar voren en dacht: Ik geef die bal een lel. Dat resulteerde in een prachtig schot. 1-0 voor Beesd. Een paar minuten laten schoot Roos vanaf een behoorlijke afstand op goal. Deze ging er super mooi in. Top...We bleven goed  voetballen maar werden slordig in de afwerking. Niet goed kijken of een ander er beter voor stond dan jezelf, passen kwamen niet goed aan en we werden iets te makkelijk. Dit werd door BVV afgestraft. In no time stond het 2-2. We moesten een stapje erbij zetten. Isa maakt op fraaie wijze de 3-2. We hadden weer een voorsprong. Esther vond dat niet genoeg en trapte de 4-2 erin. Voor de rust kwam er nog een plaagstoot terug van BVV. Zij maakten door een onnodige fout van ons 4-3. Dit was ook de ruststand.

In de rust hebben we het erover gehad wat goed en minder goed ging. Conclusie: ons rendement was te laag. tegenstander krijgt drie kansen en maakt deze ook. Wij hadden er wel 15 tot 20 en scoorden er 4. Over het algemeen is doelpunten maken een van onze problemen. Daarom waren we wel trots op de doelpunten. Er werd afgesproken om goed geconcentreerd te blijven spelen en dat we de kansen beter proberen te benutten.

De tweede helft begon en het zag er goed en fris uit wat we deden. Er werd goed rust gehouden en vooral goed overgespeeld. Al snel scoorde Isa op aangeven van Roos de 5-3. Dit gaf ons een boost. Of het niet genoeg was maakt Isa  als een echte spits daarna de 6-3. Dit deed ze uit een mooie corner van Maud. Er was een uitbraak van BVV en ze scoorden de 6-4. Maud dacht nu gaan we ze niet meer in de wedstrijd laten komen en schoot met haar linker vol in de kruising. 7-4 voor Beesd. Isa was niet meer te houden en scoorde op aangeven van Esther de 8-4 en daarna de  9-4. Na een mooie een/twee van Fenne en Maud scoorde Fenne met een krachtig linker schot de 10-1. Isa was nog niet klaar en scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. 11-4

Ik heb nu een aantal namen genoemd die gescoord hebben, maar wil niemand vergeten. Lotte: goed gekeept, je was er op de momenten dat het nodig was (en dat na zo'n zware week) Carlijn: keurig gedisciplineerd gevoetbald. Brechtje: Hard gewerkt en bijna nog gescoord. Sylvy: Goed je beste gedaan (volgende keer wel op tijd komen). Fleur: Leuk dat je kwam kijken om je team aan te moedigen.

Het was een genot om jullie te zien voetballen vandaag. Allemaal hard gewerkt en goed je taak uitgevoerd. Er werd goed overgespeeld waardoor er goede kans werden gecreëerd. Daarnaast waren we doelgericht met als beloning veel doelpunten. Hier kunnen we vertrouwen uit putten.

Prettig weekend

Tot volgende week op de training.

De coaches