Op de slotdag van de competitie, de graafmachines waren op veld 2 al bezig om de voorzieningen te treffen voor renovatie en op het hoofdveld werden de volleybalnetten opgetuigd voor het afsluitende volleybaltoernooi bij VV Beesd, moesten de meiden van MO15-1 de laatste beslissende wedstrijd spelen tegen Unitas’30. Ze stonden voor de aftrap op de derde plek van de ranglijst en bij winst zou na meerdere tweede en derde plaatsen, het kampioenschap in de Hoofdklasse behaald kunnen worden.

Twaalf meiden (Lotte en Fleur Bolenius zijn helaas nog steeds geblesseerd) dus Noa van JO15-2 als aanvulling. Na de warming-up de meiden meegegeven dat ze lekker moesten gaan voetballen en genieten van dit soort wedstrijden.  Startopstelling met Lynn in de goal, achterin Tessie, Merith, Nancy en Maudje, middenveld met Fleur van Kilsdonk, Maud en Anne en voorin Denise, Loes en Anouk. Bonna en Noa als wissel op de bank. Wederom veel publiek langs de zijlijn (top!). Het begin was een beetje rommelig, het voetballend vermogen van de meiden kwam niet echt aan de oppervlakte maar ook Unitas bleef ongevaarlijk. De verdediging stond als een huis en een individuele actie van Denise gevolgd door een hobbelig schot brak de score na 13 minuten open. (1-0) Één minuutje later was de 2-0 bereikt, wederom Denise vond en zocht (net zoals vorige week) de verre hoek, na goed voorbereidend werk van Fleur van Kilsdonk (2-0). Het voetbalspel werd een beetje beter en de kansen bleven voor Beesd. Achterin gaven Tessie en Maudje niets weg op de zijkanten, Nancy had de spits in de achterzak (en stoomde vaak goed op) en Merith greep meerdere keren uitstekend in als het gevaarlijk dreigde te worden. Zo kroop de tijd richting rustsignaal maar Noa dacht in combinatie met Denise daar anders over. Een prachtig balletje tussendoor van Noa en een goed schot van Denise met links, completeerde de hattrick (3-0).

Tweede helft was er de mogelijkheid om echt te gaan genieten voor de meiden, het kon bijna niet meer mis gaan. In de rust dus een paar kleine aanwijzingen, even de balans opgemaakt qua fysiek (Anne had steken in de zij en Anouk last van de warmte). Maar beiden beten op de tanden en gingen de wei weer in. Het spel kabbelde voort en er gebeurde niet echt veel meer. Anouk had nog een dot van een kans, de poeier was ook goed maar een goede reflex van de keepster van Unitas voorkwam (nog) de 4-0. Maud vocht op het middenveld veel duels uit met haar tegenstandster en verstuurde meerdere goede passes naar de zijkanten. Noa en Fleur heersten op de linkerflank samen met Bonna en Tessie, Anne en Anouk wonnen de duels op de rechterflank. Loes vocht als een leeuw voorin (vanaf de zijlijn werd er regelmatig geroepen “lekker GeLoest”- een nieuw werkwoord in de Dikke van Dale 😊) en ze bleef de opbouw van Unitas keer op keer verstoren. Het slotakkoord was voor Denise die na goed doordekken van Tessie en een mooie pass van Anne, verwoestend uithaalde met rechts en de eindstand op 4-0 bepaalde. De laatste tien minuten voetbalden de meiden de wedstrijd uit, Lynn heeft de gehele wedstrijd niet veel te doen gehad maar als het nodig was stond ze haar mannetje, en na het laatste fluitsignaal een enorm gejuich en gehos op en buiten het veld!! De kampioensshirts waren werkelijk net op tijd geleverd en nog snel opgehaald door enkele moeders. Dus volledig in roze begaven de meiden zich naar de middenstip waar onder luid gejuich van de ouders, de speciaal ingegraveerde kampioenschaal uit handen van jeugdvoorzitter Gerard van Kilsdonk in ontvangst kon worden genomen. De confetti-blasters (8 stuks) werden door de meiden van MO15-2 afgeschoten en zij en Noa ontvingen van de speelsters van MO15-1 allemaal persoonlijk een cadeautje voor de invalbeurten. Een mooie teamprestatie van de twee MO15 teams van VV Beesd (en Noa), die dit met z’n allen, onder het genot van Jillz 0.0, uitbundig vierden!!

En zo sluiten we de competitie trots af. We hebben hele mooie en ook echt mindere wedstrijden gezien, het was vaak spannend (gezien de 3-2 uitslagen), maar wat een mooi stel meiden bij elkaar. Ze gaan tussen de witte krijtlijnen voor elkaar door het vuur en zetten ieder jaar weer een paar stappen vooruit. Echt genieten! Zoals gerefereerd is er veel dank verschuldigd aan de meiden & begeleiding van MO15-2 en Noa. De wekelijkse aanvulling was onmisbaar. Maar de meiden zijn nog niet uitgevoetbald, de halve finale in de bekercompetitie staat nog op het programma. Exacte datum en speeltijd is het wedstrijdsecretariaat nog mee bezig dus we houden u allen op de hoogte.

Tot zover voor vandaag, namens de meiden willen wij (Carlo, Roel, Martijn en Rien) u allemaal een grote pluim geven. Voor de support langs het veld, de opbeurende opmerkingen als het even tegenzat, de wave langs de lijn en het klaterende applaus na een goede actie/doelpunt/redding! Sjappoo.
Hasta pronto!