Vandaag, 21 mei om 13.00 uur, op een prachtige zondagmiddag, de halve finale beker, thuis tegen Nieuw-Woensel. De meiden hadden er zin in, na het behalen van kampioenschap, wilden ze voor de dubbel gaan. Veel publiek langs de zijlijn, meiden van MO15-2, dames van VR1, heren van Beesd 1 en alle toeschouwers die ik nu vergeet. Waar we normaal aan het einde van het seizoen geconfronteerd worden met blessures, is het nu de omgekeerde wereld. Merith is weer fit en draait mee met de meiden en Fleur Bolenius had groen licht gekregen van de fysiotherapeut om mee te doen. Echt top voor haar, ze was er iedere training en uit/thuis-wedstrijden bij om haar teamgenoten aan te moedigen en mocht eindelijk, na 5,5 maand weer lekker mee voetballen! De meiden vooraf vertelt dat iedereen aan beurt zou komen in deze wedstrijd.

Startopstelling met Lynn in de goal, achterhoede van Bonna, Merith, Maudje en Nancy, middenveld met Anne, Maud en Fleur van Kilsdonk en voorin Denise, Fleur Bolenius en Anouk. In de wissel Tessie, Loes en Noa (die de meiden kwam versterken). De start was fenomenaal, na twee minuten spurtte Anouk er op rechts vandoor en de prachtige voorzet van haar belandde bij Denise die onberispelijk in de linker benedenhoek de 1-0 binnen schoot. Maar wat we met z’n allen niet wilden, gebeurde toch, Fleur Bolenius verdraaide haar geblesseerde knie en schreeuwde het uit van de pijn. Zo verschrikkelijk jammer ☹. Meerdere meiden hadden de tranen in de ogen, dit gunde werkelijk niemand haar! Wat er gebeurde met Fleur had invloed op de meiden en op het spel. Nieuw-Woensel pakte het initiatief en het spel speelde zich af op de helft van Beesd. Na een minuut of twintig resulteerde dit in de 1-1, er was een pittig duel tussen Maud en haar tegenstandster, Maud viel onderuit en het schot viel achter Lynn. Niet lang daarna bezorgde Anouk echter weer de voorsprong, na een prachtige uittrap van Lynn kwam de bal bij Anouk terecht en na goed doorzetten schoot ze onhoudbaar de 2-1 binnen. Renée floot voor het rustsignaal en met de meiden even afzonderen op het hoofdveld. De opstelling omgegooid en Nancy op de heel goed spelende nr.10 van Nieuw-Woensel gezet. Maud begon in de wissel, ze was duizelig en kon even niet meer verder maar na 6 minuten in de tweede helft maakte Noa werkelijk een fenomenale actie op de linkerflank, ze passeerde drie tegenstandsters, de laatste met een beetje geluk, maar had de rust om de pass te geven op Anouk en die tikte soeverein de 3-1 binnen.  Nieuw-Woensel ging alles of niets spelen en door de werkelijk uitstekende nr.10 werden twee voorzetten achter Lynn getikt (3-3). Maar wat heeft Nancu uitstekend tegen haar staan voetballen. Een vrije trap van Denise raakte binnenkant paal (net zoals in de eerste helft een schot van Anouk ook al binnenkant paal raakte) en dus moesten de meiden na het eindsignaal penalty’s nemen. We hebben de afgelopen vier weken er veel met de meiden op getraind maar op zo’n moment is de spanning natuurlijk extreem hoog. Mooi is dan wel dat de meiden zo met elkaar staan, als de penalty’s genomen moeten worden, inclusief de geblesseerde Fleur Bolenius:

Ondanks dat Lynn de eerste penalty stopte, mocht het helaas niet zo zijn. Niets en echt niets ten nadele van de meiden die een penalty hebben genomen. Je moet er maar even gaan staan! Dus jammer maar helaas. De meiden hebben een fantastisch seizoen gedraaid, kampioen in de hoofdklasse en de finale in de bekercompetitie net niet bereikt. We gaan in het Pinksterweekend met de meiden nog een internationaal toernooi spelen tegen Duitse / Deense en Engelse ploegen en als afsluiting, voorbereiding op 17 juni een toernooi bij Sparta Nijkerk, in de MO17-categorie.

Maar wat hebben we genoten met z’n allen. Als ouder, trainer of toeschouwer van deze top-meiden!

Wij danken u allen voor de steun en aanwezigheid gedurende het afgelopen seizoen!

Groeten en dank namens alle meiden en Roel, Carlo, Martijn en Rien