Vandaag de één na laatste wedstrijd in de competitie voor MO15-1 van VV Beesd, ditmaal thuis tegen Terheijden. Het beloofde op voorhand al spannend te worden en dat werd het ook. Veel toeschouwers langs de zijlijn (top!) en welkome aanvulling van Daisy en Noa uit de andere teams. ‘s morgens Lynn nog opgehaald uit Groesbeek aangezien we Loes in de spits nodig hadden.

De eerste helft was voor Terheijden, er zat blijkbaar toch wat spanning in de benen van de meiden, ze voetbalden niet zoals ze kunnen en Terheijden had duidelijk het overwicht. Meerdere kansen volgden en tot de 28ste minuut kon Lynn haar doel schoonhouden maar een corner en een goede schuiver bracht de stand op 0-1. In het tweede gedeelte van de eerste helft gingen de meiden beter voetballen en kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. De rust in.

Na een korte bespreking genoten we met z’n allen nog even van het zonnetje en floot de uitstekende scheids voor de tweede helft. Het wedstrijdbeeld was nu omgekeerd, het spel speelde zich af op de helft van Terheijden en kansen waren voor Beesd.  Na een vlotte combinatie via Maud, Nancy en Noa kwam de bal bij Denise die de verre hoek zocht en vond. (1-1). Daarna werd het aan de ene kant billen knijpen, Terheijden kreeg een aantal hele goede kansen die of door Lynn of door de verdediging onschadelijk werden gemaakt en aan de andere kant één keer de lat en goede mogelijkheden voor Beesd. En zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (het voelde als een overwinning) en hebben de meiden nog steeds alles in eigen hand. Wat hebben ze voor iedere meter gevochten en wat waren ze kapot na afloop. Maar als team gestreden en boven gekomen, grote klasse!

Volgende week de laatste competitiewedstrijd, hoogstwaarschijnlijk om 11.00 uur thuis tegen Unitas. Mocht de aanvangstijd nog wijzigen laten we dat uiteraard nog weten maar het zou prachtig zijn als de massale steun vanaf de zijlijn ook volgende week zaterdag weer present is……

Tot volgende week

Groeten en dank namens de meiden!